Luqas26 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Witam. Posiadam radio chorus bez zmieniarki dodatkowo jest uszkodzony potencjometr. Chciałbym zmienić je na Symphony lub symphony2. Czy to możliwe?? A może jest jakieś fabryczne radio mp3 do a4, bo uważam że wpakowanie jakiegoś pioneera spieprzy cały design.
areckid Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Jest to mozliwe ale jest troche przerabiania. Chorus jest na din1 a symphony na din2. Musisz m.in. kupic inny koszyk do radia (ktos pisal, ze kupowal w ASO za ponad sto zl-poszukaj). Na Twoim miejscu zamiast symphony zamontowalbym jakies navi, przerobki wlasciwie te same, a funkcjonalnosc wieksza.
marinero Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Witam. Posiadam radio chorus bez zmieniarki dodatkowo jest uszkodzony potencjometr. Chciałbym zmienić je na Symphony lub symphony2. Czy to możliwe?? A może jest jakieś fabryczne radio mp3 do a4, bo uważam że wpakowanie jakiegoś pioneera spieprzy cały design. siemka!! to nie jest zepsuty potencjomter tylko najprawdopodobniej masz walniety 52 nuzkowy procesor motorolli ktory sie znajduje w srodku radia - bylo o tym na forum jak go naprawic poprzez podgrzanie - ja tak zrobilem i dzialalo (teraz juz jest alpinka). sprawdz poprzez regulacje basow jak chodza ladnie skokowo to na 100 % nie jest to potencjometr!! :biggrin:
Luqas26 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2007 marinero, sprawdz poprzez regulacje basow jak chodza ladnie skokowo to na 100 % nie jest to potencjometr No właśnie regulacja basów fader i wysokich tonów ustawia sie normalnie. ale jak chcem lekko podgłośnić lub ściszyć to od razu robi sie na maxa. Jeżeli to jest u mnie walnięte (52 nóżkowy procesor motorolli ktory sie znajduje w srodku radia ) to poszukam na forum i mam nadzieje że sie da naprawić. areckid, Co do navi to tymczasowo mnie nie stać, ale świetny pomysł to byłby wypasik haha. Pogrzebie troche w archiwum.
marinero Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 gdybys mial jakies pytania to wal smialo!! da sie to zrobic bo ja zrobilem a jestem liakiem elektronicznym - coprawda podczas podgrzewania sie odlutowal ale za to go wsadzielm do sreberka, piekarnika 200 stopni C i chejka 15 minut. wlutowanie to koszt 20 zlotych i za tyle masz smigajace dobre radio!! powodzenia!! pamietaj gorzej byc nie moze!!
Rekomendowane odpowiedzi