cingular Opublikowano 19 Czerwca 2009 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Witam Mam problem tzn. wczoraj zapiekł mi się zacisk przedniego prawego koła, dziś rozebrałem zacisk na części pierwsze i naprawiłem usterkę zgodnie z poradami na forum. Niestety wykryłem też dużą nieszczelność która doprowadziła do tego że płyn z prawej strony całkowicie wyciekł. Teraz zastanawiam się czy zapowietrzony został cały układ hamulcowy czy tylko prawa strona, jest okazja więc chciałbym wymienić płyn hamulcowy i zastanawiam się czy jak doleję płynu żeby uzupełnić jego brak z prawej strony a potem zacznę odpowietrzać cały układ zaczynając od prawego tylnego koła itd, w międzyczasie dolewając płynu do zbiorniczka to czy cały układ hamulcowy się odpowietrzy, czy może mój układ jest już zapowietrzony po całkowitym wycieku z prawej strony i powinienem użyć jakiegoś innego sposobu ??? proszę o pomoc !!!
mlodyy Opublikowano 20 Czerwca 2009 Opublikowano 20 Czerwca 2009 caly uklad Ci sie nie zapowietrzyl jesli masz plyn w zbiorniczku, dolej na max i odpowietrz naprawiany zacisk a pozniej po koleji kazdy zaczynajac od tylnych i bedzie gitara
cingular Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2009 no i po kłopocie dopełniłem płynu odpowietrzyłem koło potem zacząłem od prawego tylnego itd, aż wreszcie się układ odpowietrzył, myślałem że będzie to trudne zadanie ale jak się okazało całkiem szybko i zręcznie sobie poradziłem:). Trochę kłopotów z odpowietrznikami ale WD działa cuda. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi