sikor81 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Witam, padł mi przepływomierz, chciałbym kupić nowy lecz mechanik stwierdził, żebym nie wymieniał skoro jeżdzę na gazie. Jak to powiedział - przepływomierz potrzebny Ci jest tylko przy benzynie, nie wiem na ile brać mam poważnie jego sugestię? p.s. przepływka padła tydzień przed założeniem gazu, więc lpg nie jest niczemu winne, a jej brak powoduje ,że auto zrobiło sie mułoware -muszę wysoko go kręcić na obrotach żeby czuć przyśpieszenie, dodatkowo rano po odpaleniu autko nie reaguje na pedał gazu, musze wcisnąć sprzęgło dać mu obroty i wtedy pojade.
irekherba Opublikowano 19 Czerwca 2009 Opublikowano 19 Czerwca 2009 A ja mam auto też na gaz i jeśli coś się psuje to naprawiam to, i nie ważne co mówi mechanik auto ma byc sprawne 100% (równie dobrze można powiedzięc że jak chamulce w lewym kole są niesprawne to poco robic przeciesz jeszcze mamy 3 koła!)Wiec zrób co trzeba i śmigaj bez prolemów
wesz82 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Witam, padł mi przepływomierz, chciałbym kupić nowy lecz mechanik stwierdził, żebym nie wymieniał skoro jeżdzę na gazie. Jak to powiedział - przepływomierz potrzebny Ci jest tylko przy benzynie, nie wiem na ile brać mam poważnie jego sugestię? p.s. przepływka padła tydzień przed założeniem gazu, więc lpg nie jest niczemu winne, a jej brak powoduje ,że auto zrobiło sie mułoware -muszę wysoko go kręcić na obrotach żeby czuć przyśpieszenie, dodatkowo rano po odpaleniu autko nie reaguje na pedał gazu, musze wcisnąć sprzęgło dać mu obroty i wtedy pojade. Witam. Przepływomierz jest dodatkowym przyrządem pozwalającym na dokładniejsze ustalenie składu mieszanki. Nie słuchaj się takiego mechanika,radzę zakup Ori przepływomierz
Siwy1122 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Opublikowano 20 Czerwca 2009 W ogóle co to za pajac z tego mechanika. Zmieniaj przepływomierz i mechanika też !!!
czaja77 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Opublikowano 20 Czerwca 2009 przepływomierz to podstawa do mapy paliwa do której gaz się dostosowuje.ps mam taki na odsprzedanie jak coś to na pw>>>>>
rafal_1281 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Opublikowano 20 Czerwca 2009 jeszcze dodam, że dla silnika lepiej będzie gdy przy nierozgrzanym silniku będziesz jechał na PB
Rekomendowane odpowiedzi