kls Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Koledzy jak bezpiecznie wyjąć lampkę wewnętrzna w A4 B5 Avant 1997? Poradziłem już sobie ze wszystkimi plastikami w podsufitce, ale tu mam dylemat, a już nauczyłem się by nie ciągnąć na siłę ;-) Zdjęcie poniżej: zdjęte "szkiełko", odkręcone dwie śrubki. Cała lampka jest luźna, jednak nie chce wyjść lekko. No i jeszcze od razu pytanko o te małe uchwyty, które trzymają zasłonki. Nie chodzi mi o mocowania ale o uchwyty trzymające zasłonkę równolegle do szyby. Tagi: oświetlenie wnętrza, lampka wewnętrzna, uchwyt zasłonki, jak wyjąć.
Skrzypek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 jak śrubki masz odkręcone to wystarczy szarpnąć i obudowa wyjdzie. O ile dobrze pamiętam to szarpnij od strony wystających blaszek.
kls Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2009 jak śrubki masz odkręcone to wystarczy szarpnąć i obudowa wyjdzie. O ile dobrze pamiętam to szarpnij od strony wystających blaszek. Tak właśnie próbowałem, ale słyszałem jak odkleja się podsufitka od lampki. Czy ona jest tam przyklejona? Koledzy, a drugie pytanie o uchwyty zasłonek?
Skrzypek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 jak śrubki masz odkręcone to wystarczy szarpnąć i obudowa wyjdzie. O ile dobrze pamiętam to szarpnij od strony wystających blaszek. Tak właśnie próbowałem, ale słyszałem jak odkleja się podsufitka od lampki. Czy ona jest tam przyklejona? nie jest klejona, po prostu długo nie była ruszana i się pewnie delikatnie skleiła
thomson2 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Musisz złapać z przodu za takie blaszki, odgiąć je i dopiero wtedy przód wyjdzie a później tył. Rozkręcałem to niedawno, myślę, że dobrze zapamiętałem
kls Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2009 No i dzięki. Jutro biorę się za czyszczenie podsufitki. A jeśli chodzi o uchwyty zasłonki?
grippen Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 pod tymi uchwytami masz wkręty musisz cienitkim śrubokrętem podwadzić one są na zatrzaskach nie bój się nie urwiesz ich zauwarzysz w nich takie w głębienia wepchnij śrubokręt i podwadź
Rekomendowane odpowiedzi