Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jak dobrze i solidnie umyć silnik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi: Chciałbym umyć silnik Diesla tylko nie wiem jakich płynów użyć. Kolega mi mówił jak będę mył karszerem to mogę coś uszkodzić w silniku?? Nie wiem czy to prawda ale wole napisać na forum i się upewnić!! Pozdrawiam I sorry ze tu piszę

Opublikowano

Ja tam myłem i wszystko działa. Wiadomo, że omijałem elektrykę i bezpośrednio okolice wtrysków. Nie uzywałem żadnego płynu. Ale na allegro znajdziesz tego pełno

Opublikowano

przy myciu dobrze jest osłonić alternator żeby się w niego wody nie nalało (łożyska),

zresztą nie będzie żadnych problemów[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2009, 10:46_________________________________________________no i oczywiście silnik musi być zimny

Opublikowano

podczas mycia zabezpiecz alternator i filtr powietrza.

Ja podczas mycia spryskałem zimny silnik płynem Cilit do mycia kuchenek :decayed: i po 10min. umyłem myjką, lśni jak nowy :cool1:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No dzięki panowie za opinie ! ! ! :kox: :kox: [br]Dopisany: 03 Lipiec 2009, 17:43_________________________________________________ale jak ktos chce to niech ktos cos dopisze

Opublikowano

Preparat do mycia silnika firm od groma psikasz czekasz minute myjesz efekt :kox:

Opublikowano

gdybyś używał jakiś preparatów to patrz żeby nie niszczyły uszelek i węży gumowych, ja myję silnik w moim mercu G czasem kilka razy w tygodniu (trochę się bawię w off road) i powiem że jak używałem takiego różowego płynu do mycia silnika to zaczeły mi parcieć wszytkie gumy :confused4: wymiana niestety nie była tania. Teraz szukam już zawsze preparatów przyjaznych dla uszelek i gumek

Opublikowano

nad użyciem karchera stanowiłbym się :mysli: ja spryskałem silnik ogólnodostępnym środkiem i spłukałem lekkim strumieniem wody z węża, metoda sprawdzona :good:

Opublikowano

Ja płukałem karcherem, ale jak kolega wyżej zauważył użyłem dyszy o największym przekroju = najmniejszej prędkości strugi

Opublikowano

no chyba nikt nie wpadnie na pomysł mycia silnika strumieniem który wyrywa trawę z ziemi :lol1: