Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Podłączenie wzmacniacza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie chce podleczyć wzmacniacz do tuby na radiu concert II ( radio chce zostawić oryginał). Nigdy tego nie robiłem a nie chcem aby była fuszerka dlatego pisze i myślę ze ktoś mi pomoże co gdzie podleczyć a oczywiście chce zrobić to sam z pomocą wasza:) Wzmacniacz to JBL GTO 4000 4/3/2 kanały i umieszcze go w bagażniku. Teraz kolejno parę pytań do umieszczonych fotek:

1. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47d2f4c303869b72.html

Tu są dwa pytania co kolejno podliczamy pod te wejścia??? przewód który kupiłem ma 25mm2 na przyszłość większy i nie wchodzi pod te zaciski jak to rozwiązać???? znalazłem w necie taki rozdzielacz http://www.allegro.pl/item664201878_rozdzielacz.html czy można by było go użyć aby przejść przed wzmacniaczem na mniejszy przewód ?????

2.Na razie chce podleczyć tylko tubę i trzeba zmostkowac dwa kanały jak ja podleczyć http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4c54b39b6c563c56.html

3. czy ten wzmacniacz ma juz zwrotnice bo tam jest jakiś przełącznik na bass http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c06a1f07c74d2ff1.html

Z góry dzięki i proszę o pomoc myślę ze dokładnie opisalem problemy jak cos niech koledzy piszą tu lub na gadu pozdrawiam[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2009, 15:41_________________________________________________Pomoże ktoś jak usadowić gruby przewód w Małym zacisku wzmacniacza ??? i inne problemy wyżej?? :wallbash:

Opublikowano

GND - masa, mozesz złapac z budy/

rem- sterowanie wzmacniacza, tzn on/off mozesz pociagacna np z anteny eletrycznej, aktywnych głosnikow w polce..

+12v to plus z aku, kabel kupiles za gruby, wiem ze zaraz mnie zj**** ale fizyki nie oszukasz, 12mm2 w zupelnosci wystarczy.

mostkujesz tak jak masz napisane BRIDGED lewy + i prawy -

wzmak ma juz zwrotnice, ustawiasz na LP i krecisz do ilu ma grac, np do 80hz.

na kabel mozesz kupic zacisk z widełkami.

Opublikowano
  • Autor

No w końcu wielkie dzięki ale co do kabla w innym temacie taki mi doradzili do tego wzmacniacza;/a zaciski widelkowe jak maja takie duże wejście na kabel to tez są za szerokie aby tam wlazły:/

Opublikowano

+12v to plus z aku, kabel kupiles za gruby, wiem ze zaraz mnie zj**** ale fizyki nie oszukasz, 12mm2 w zupelnosci wystarczy.

Kabel kupił dobry. Niby czemu za gruby? I co masz na myśli pisząc o tych prawach fizyki?? Lepiej położyć gruby kabel i mieć spokój, niż później go wymieniać bo się zachciało mocniejszego sprzętu :tongue4:

Opublikowano

puszczasz tym kablem 1kW rms?

Opublikowano
  • Autor

No pewnie ze nie :confused4: ale teraz mi piszesz??? ze za gruby jak był o tym watek to ktoś mi powiedział ze powinien być ok 20mm ale nie mogłem znaleźć nigdzie 20 wiec wziolem 25mm. Teraz juz za pozno na zmiane:/

Opublikowano

panuje ogolno internetowa moda doradzania jak najgrubszych kabli, co dla mnie jest idiotyczne i nie wiem czemu słyzy? rozumiem zeby szło przez te 25mm 1000w ale pewnie masz wzmaka 200-300w, to samo z kablem głosnikowym od wzmaka do skrzyni, ludzie daja grubasa tylko nie zaglądają do srodka, a tam od gniazda w obudowie do biegunow głosnika przewaznie idzie kabelek grubosci zapałki :polew:

jeszcze lepsze cuda widziałem, kabel 25mm i połowa skretki uwalona bo nie wchodziło do wzmaka :decayed:

Opublikowano
  • Autor
rem- sterowanie wzmacniacza, tzn on/off mozesz pociagacna np z anteny eletrycznej, aktywnych głosnikow w polce..
niema u mnie tego ani tego wie ktoś czy da sie i jaki to przewód z oryginalnego wzmacniacza umieszczonego nad nadkolem???
Opublikowano
niema u mnie tego ani tego wie ktoś czy da sie i jaki to przewód z oryginalnego wzmacniacza umieszczonego nad nadkolem???

Da sie pociagnac z ori wzmacniacza ale nie wiem czy to ma sens, bo ori wzmacniacz jest sterowany przez CAN-BUS i zostaje zalaczony juz w momencie otwarcia drzwi, co za tym idzie bedzie ci sub "strzelal" w czasie odpalania auta.

Opublikowano
  • Autor

aaaaaaaaa no to spoko to w taki razie skąd pociągnąć REM??? z radia?? to który przewód???dziex

Opublikowano

aaaaaaaaa no to spoko to w taki razie skąd pociągnąć REM??? z radia?? to który przewód???dziex

Spod stacyjki, tzn. spod kierownicy. Albo mini-iso z radia.

Opublikowano

Nie wiem jak jest w oryginalnym w radiu concert... ale w nieoryginalnych radiach jest to zazwyczaj niebiesko-biały kabel...

Nie ważne skąd, ważne żeby napięcie pojawiało się dopiero po przekręceniu kluczyka :kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czy ktoś wie skąd pociągnąć REM do wzmacniacza przy radiu concert 2???? Bo gdzie sprawdzam to napiecie jest cały czas:/a nie chce grubo kręcić:) jest jakiś prosty dostęp do takiego miejsca????

Opublikowano

Czy ktoś wie skąd pociągnąć REM do wzmacniacza przy radiu concert 2???? Bo gdzie sprawdzam to napiecie jest cały czas:/a nie chce grubo kręcić:) jest jakiś prosty dostęp do takiego miejsca????

Jezeli nie masz systemu Bose w aucie to mini-iso powinna byc wolna wiec tam mozesz podlaczyc.

steckerbelegungconcert.jpg

70014.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam pytanie,które głosniki są podpiete pod ori wzmak?Tak ptrze na te schematy i na kble i nie moge sie w tym połapć a chce popiąc zewneczny zmak z nową instalacją,Pomoże ktoś?Z góry dzieki.