pawiowy Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Do tej pory tylko czytałem , czytałem i ....się nie doczytałem. A przeszedłem całe forum. Tematy raczej okołopodobne.Takie odniosłem wrażenie i chyba się nie mylę. Objawy : 1- po włączeniu stacyjki i zapaleniu kontrolki świec żarowych, gaśnie ona ( tylko jeden raz ) na ułamek sekundy, następnie normalnie się świeci z czasem odpowiednim do zewnętrznej temperatury, czyli świece żarowe raczej odpadają .Po uruchomieniu silnika kontrolka potulnie gaśnie i w czasie pracy się nie zapala. 2. Silnik po uruchomieniu natychmiast gaśnie.Dzisiaj przed wyjazdem do sklepu zgasł około 4 razy za nim ruszyłem ( był zimny w garażu ). Przy wyjeździe ze sklepu do domku około 7 razy ( o, tu już miał temp. około 60 stopni ). Jeżeli nie ma tej przypadłości, silnik odpala niezależnie czy ciepły czy zimny za 1 -ym razem. Dwa tygodnie temu miałem podobny przypadek, który dzisiaj się powtórzył. Oczekuję panowie na jakieś wskazania, przypuszczenia,konkrety. Wiem,że raczej podpięcie pod V-aga mnie nie ominie. Ale jakieś pojęcie , co do tematu też się przyda. Kilka danych. 1. Osobiście kupowałem u niemca. Przebieg 132 ooo km, udokumentowany w/g książki serwisowej, którą posiadam. Wszystkie sprawy np. rozrząd , paski były wymieniane na czas, dlatego przy maszynie nic nie grzebałem. Teraz mam informację na wskaźniku km , że zbliża się Ins 2 , czyli duży przegląd, jeszcze około 2 ooo km lub w czerwcu. Pozdrawiam, Pawiowy. Może ktoś z Ełku cosik podpowie, oczywiście od innych wskazówki również mile widziane. :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Goodspit Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Najlepiej bybyło podpiąć bo gdybać co to może być to sobie można... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spedyt Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 A kontrolka od Immobilizera gaśnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 A kontrolka od Immobilizera gaśnie? dobry trop ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawiowy Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Tak, kontrolka immobilajzera gaśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewczenko7 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Mialem ten sam problem przez jakie 2 tyg. :twisted: wkurzajaca rzecz , ale samo sie naprawilo teraz za kazdym razem pali od razu (bylo to gdzies z 5 miechow temu) od tamtej pory ani razu sie nie powtorzylo :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawiowy Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Ha, czyli mnie też pozostaje tylko czekać ? :biggrin: Jeśli nie masz już tego objawu , to fajnie, ale niestety pozostaje to zakodowane w głowie. Próbujesz odpalic i za każdym razem, cały czas o tym myślisz uda się czy się nie uda. To jest właśnie późniejszy brak zaufania do własnego sprzętu. Ja to miałem przez owe 2 tygodnie, a dzisiaj się to pogłębiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewczenko7 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Ja o tym kompletnie zapomnialem , dopiero dzis jak przeczytalem Twojego posta to mi sie przypomnialo ze tez cos takiego mialem ale u mnie sie samo naprawilo i to raz na zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Mialem to samo u mnie to byll immobilaizer zdiolem gorna oslone kierownicy poruszalem kablami i sie uspokoil [ mam spokuj do teraz i nie mam pojecia jaka byla przyczyna] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawiowy Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 W dniu pisania postu poszedłem wieczorem go "odpalic" i ... skubany uruchamiał sie raz po raz bez problemu. Być może to właśnie z imobilaizerem są problemy. Poczekamy pożyjemy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baskecior Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Immo do naprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spedyt Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Poczekamy pożyjemy ... pawiowy nie czekaj tylko naprawiaj, w Warsztacie jest opis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawiowy Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 spedyt - dzięki za podpowiedź, jutro biorę się do pracy. Cały dzień wolny , więc ahoj przygodo. :biggrin: [ Dodano: 22-04-2007, 12:14 ] spedyt - z pomocą styki przeczyszczone. Chociaż przez ostatnie dni nie miałem hopów ze strony imobilaizera, ale teraz może będzie spokojniejsza dusza przy "odpalaniu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi