Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 APT] Duszenie się samochodu przy pełnym gazie od 3500-4500 obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj cos sie stalo z mojm autem a mianowicie przy odpalani auto zawsze odpalalo od lekkiego cykniecja kluczykiem az do dzis kiedy probowalem odpalic slinik wchodzil na 400-500rpm i gasl sprobowalem kilka razy i nic wiec dalem gazu auto odpalilo i chodzilo normalnie, wyjezdzam na trase 3 bieg pedal gazu do konca i przy 3500rpm auto zaczyna sie dusic mozna powiedziec ze prawie nie idzie az do 4500rpm i wtedy sie odmula.

Jezeli mieliscie podobny problem dajcie znac gdzie szukac, jezeli jest gdzies taki temat dajcie linka zamiast pisac za juz bylo taki post i zebym sobie poszukal bo szukalem ale nie znalazlem, moze nie zauwazylem a mozne nic nie ma na ten temat konkretnego

Wielkie dzieki za pomoc...

Opublikowano

być może nie idzie na wszystkie gary od razu i stad to

Opublikowano

Podepnij się pod kompa może coś wyrzyga,ja bym jeszcze sprawdził świece.

Objawy wskazują na rożne niesprawności,czujnik temp cieczy,przepływka a nawet pompa od paliwa nie domaga.

Podepnij się pod kompa i daj znać :wink4:

Opublikowano

ja też bym chciał wiedzieć, mam tak samo, a co najciekawsze na lpg chodzi bez zarzutu, wcześniej wymieniłem moduł zapłonu. Tak głośno myślę i może to wtryski? Ale Ty nie masz gazu, nie wiem dzisiaj jadę do mechaniora podrążyć temat i może coś napiszę :hi:

Opublikowano

3 Faults Found:

16518 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: No Activity

P0134 - 35-00 - -

17924 - Intake Manifold Valve (N156): Open Circuit

P1516 - 35-10 - - - Intermittent

17536 - Fuel Trim: Bank 1 (Mult): System too Lean

P1128 - 35-00 - -

takie bledy auto idzie normalnie chodzi na wszytkie gary jest tylko dziura na pelnym gazie miedzy 3500-4500 obrotow dam mu pol gazu i idzie skasowalem bledy i narazie ich nie ma ale nie mialem jeszcze okazij wyjechac na trase ;[ zastanawia mnie ten N156 od okolo roku mam ten blad skasuje a on za jakis czas sie pojawia [br]Dopisany: 03 Lipiec 2009, 14:47_________________________________________________ja nie mam u siebie gazu a sonda jest padnieta zdjecie klemy kasuje tylko bledy a to moge zrobic przez komputer bo mam kabelek

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_aeb_lpg_sonda_lambda_kiepskie_uruchamianie_silnika-t83813.0.html

przeczytaj uwaznie ten watek i zastosuj sie do instrukcji w nim załączonych, tzn zdejmij kleme od akumulatora na 15 min i podepnij. Wtedy sprawdź jak chodzi

[br]Dopisany: 03 Lipiec 2009, 14:52_________________________________________________Widzę ze nie jest to nic łatwego do zrobienia wiec może ktoś chociaż powie mi co znaczą te błędy