Jump to content
IGNORED

[B7 BLB] Koło pasowe na wale

turdzi

Recommended Posts

Czy ktos powie mi czy duzo jest problemu z wymiana kola pasowego na wale.Ostatnio sie dowiedzialem ze ono tez dziala troszke jak taki maly dwumas i moze powodowac wibracje.Jest ktos w stanie mi zrobic zrzut ETKI jaki to kolo ma nr. katalogowy ?

Bede wdzieczny

Co to znaczy ?

Nigdzie nie można kupić nowego, producent zastąpił koło napędziające łańcuch trybem.

Jaki lancuch jakim trybem ? napisz jeszcze raz co masz na mysli.Mi chodzi o kolo pasowe na wale od ktorego przekazywany jest naped paskiem klinowym do alternatora i kompresora klimy.

O to kolo chodzi :

669411759.jpg

yesfan to co straszysz , to co pokazales to naped lancuchowy z walu do ukladu walkow wyrownowazajacych zastapiony pozniej kolami zebatymi [br]Dopisany: 30 Czerwiec 2009, 10:14_________________________________________________a wiec wracajac do tematu jak duzy problem z wymiana.Trzeba rozbierac przod auta ?

zrzucasz pasek, sciagasz gumowa oslone, imbus 6 x 4 sruby, ew. blokujesz sobie kluczem 19 wal.

w wzdluznym silniku byc moze trza troche wyjechac z przodem tego nie wiem na 100%, jak narazie robilem to tylko w poprzeczniakach

No wlsnei nie wiem czy sie bez tego obejdzie bo tam wogole nie mam miejsca chyba trzeba rwac caly przod ? :mysli:

a odnosnie tych wibracji to w jakim zakresie wystepuja, aha i jeszcze jedno pytanie czy byl wymieniany naped pompy i walkow[br]Dopisany: 30 Czerwiec 2009, 18:37_________________________________________________oczywiscie pompy olejowej

siwy2731 auto ma calkowicie nowy silnik wymieniony na gwarancji ( ma przejechane 18 tys od wymiany ) do tego dwumas , sprzeglo , EGR , komplet pompowtryskiwaczy.Skanczyly mi sie pomysly .Silnik mrowi na wolnych obrotach a wibracje pojawiaja sie w czasie jazdy miedzy 1600-2000 tys obrotow.