maniek0303 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 witam mam pytanie odnośnie przednich hamulcy, przez ostatni tydzień zacząłem słyszeć przy hamowaniu straszne tarcie, kotrolka od hamulcy niby jest ok, bo gdy zapalam autko zapala się kontrolka niby że jest aktywna potem gaśnie jak wszystkie, a więc jest ok, to jaka może być to przyczyna, czyżby szkęki się wytarły, ale dlaczego kontrolka się nic nie odzywa.
Gość spedyt Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Niestety musisz zdjąć koło i poglądać jak wyglądają tarcze i klocki, to że kontrolka się nie zapala to nie znaczy że wszystko jest ok. Może ktoś zaszczędził i włożył klocki bez kontrli zużycia
Gość zdeniu Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 kontrolka niby że jest aktywna potem gaśnie jak wszystkie,a to wcale nie znaczy że u Ciebie sa czujniki zużycia klocków
Gość dino Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Mysle ze to klocki, zdejmij koła i popatrz na klocki i tarcze nie wierz w czujnik
wojtek79 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Na klockach są strzałki, które pokazują jak klocki mają być zamontowane. (dokładnie są na klockach od strony tłoczka). Strzałki te pokazują jak się kręci tarcza podczas jazdy w przód. Jeśli klocki będą na odwrót założone (tzn. prawy będzie z lewej strony a lewy z prawej to też będzie dosyć głośno pracować. Może ktoś kiedyś nie popatrzył jak zmieniał i teraz dopiero sie zaczęły kłopoty.
kris_lpgcars Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 opcja jeszcze jedna to to ze ci sie tarcze koncza a wtedy to wkurza i to mocno
maniek0303 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2007 właśnie znalazłem odpowiedź na ten objaw pojechałem do ASO i jak najbardziej to wina klocków ham. z jednej strony jeden klocek był starty do metalu i to była tego przyczyna tego skrzypienia, teraz znów cieszę sie pracą auta... pozdrawiam fanów wymieniełem na ATE dzięki panowie
Rekomendowane odpowiedzi