rados_90 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam... Dzisiaj miałem niemiłą sytuacje. Otóż w dupe wjechał mi gościu xsarą. Były to małe prędkości więc bo korek i niewychamował. Zjechaliśmy z drogi ale nie wzywaliśmy policji. Spisałem z nim jedynie oświadczenie ze to jego wina i nie wiem czy było to dobre rozwiązanie. Jak myślicie? Facet moze zrobić mnie w balona??
antonio Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 jak spisałeś jego numer polisy i podpisał Ci oświadczenie to nie
rados_90 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2009 poprostu słyszałem w kilku przypadkach ze jakoś wychodzili z takich sytuacji i nie chceli płacic
soolek Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zakład ubezpieczeń wysyła do sprawcy zawsze papierki do wypełnienia, w celu weryfikacji. Jeżeli koleś tego nie potwierdzi, a wręcz przeciwnie, zaprzeczy, to może być różnie. Ale z drugiej strony masz jego oświadczenie, podpis, więc kasę wyciągniesz, tylko może Cię to kosztować jakiś sąd - ale to już jest najgorszy przypadek. Na plus jest to, że szkoda pewnie zamknię się w paru groszach (kilka stówek), więc raczej nie powinno być kłopotów. Dzwoń jutro do ubezpieczyciela, zgłaszaj szkodę i raczej śpij spokojnie.
rados_90 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2009 tylko czytając na stronce http://www.zagrodnik.org/content/oswiadczenie-sprawcy-kolizji i np "Likwidator potrafi wypytywać o tak drobne i nieistotne szczegóły jak w czyim aucie spisywano oświadczenie, kto udostępnił kartkę, kto długopis itp. Uczestnicy zdarzenia zwykle nie pamiętają takich szczegółów lub nie przywiązują do nich znaczenia, ale wszystkie rozbieżności- nawet w tak drobne - likwidator wykorzysta przeciwko nam." Chodzi o to ze wypisałem jedynie na jakiej ulicy a zadnej daty... nie bedzie z tym problemow i takie pierdoły jak piszą na stronce np. długopis
soolek Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 No data to powinna być. A jakieś zdjęcia może telefonem robiłeś? Wtedy będziesz miał datę powstania pliku jako potwierdzenie daty powstania. O takich szczegółach nie słuszałem. Przy małej kwocie może nie będą się czepiać.
rados_90 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2009 kurde właśnie nie zrobiłem ;/ troche lipa... ale mam nadzieje ze jakos to ujdzie... od teraz zawsze police i oby jak najmniej
arielka Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 Oświadczenie, a w nim dane sprawcy i jego pojazdu, to podstawowy dokument, na podstawie którego zgłaszasz roszczenie do TU. Jeśli nie byłeś sam, to tym bardziej bez obaw. Zgłoś szkodę i czekaj na likwidatora. Pozdrawiam arielka
rados_90 Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Opublikowano 2 Lipca 2009 zdarzyło mi się to pierwszy raz takze nie dokonca wiem co i jak... więc pieniędzy żądać u ubezpieczyciela czy od sprawcy? czy to sprawca wybiera jak chce zapłacić
soolek Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 Jak masz oświadczenie, to oczywiście od ubezpieczyciela (zakładam, że miał ubezpieczenie i spisałeś sobie jego numer polisy).
MRoger Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 Zdjęcie niestety może zostać zakwestionowane .. najlepiej w takich wypadkach mieć 2 świadków.
arielka Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś szkodę do ubezpieczalni sprawcy (najlepiej telefonicznie) podając jego numer polisy. W ciągu kilku dni likwidator zjawi się pod wskazanym przez Ciebie adresem, w celu dokonania oględzin. arielka
kAtowice.27 Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 masz nauczkę zawsze trzeba wzywać policje nawet jak by trzeba było czekać 4 h lub gościu chciał by się dać kasę ,zawsze jest możliwość że wywinie się z tego
Rekomendowane odpowiedzi