Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Pomoc przy nagłośnieniu gabloty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prosze wszystkich klubowiczów o pomoc

chcialbym naglosnic moje auto

powiedzmy ze mam do wydania 1000 zł

i nie mam radia ani glosników

czy cos sie za te cene da zrobić

chcialbym miec radio z usb na przednim panelu i oby to nie bylo sony

z góry wielkie dzieki

Opublikowano

i tak pozatym za tysiaka to dużo nie zdziałasz nie mając radia :gwizdanie:

Mozesz pokusic sie na ori concert plus zmieniara ale to juz koszt ok 450zł(komplet),

najtańsze skrzynki JBL(niskobudzetowe) kupisz z 250zł np

http://www.allegro.pl/item671023334_jbl_infinity_1260_skrzynia_1200w_mocny_bass.html

671023334

do tego jakiś wzmak blaupunkt z serii GTA np

http://www.allegro.pl/item677763906_blaupunkt_gta_2_special_uzywany_zestaw_kabli.html

677763906

albo nówke za jakieś 250zł,

Jesli nie masz głosników u siebie to możesz kupić jakies używki 13ki z anglika seryjne albo cos taniego zamiennik

Oczywiscie nie spodziewaj sie rewolucji :gwizdanie:

Z czasem wygłuszasz drzwi i jakieś tam audio jest :wink4:

Opublikowano

Kolego, radio to podstawa, potem na przód jakiś zestaw odseparowany a do tego wzmak, na koniec skrzynka, oczywiście trzeba doliczyć okablowanie i wygłuszenie

samo radio to koszt ok. 600 zł na takie byle jakie, a różnica pomiędzy radiem za 500zł a takim za 800 zł jest OGROMNA

wszystko zależy co chcesz mieć, czy jakiś mocny bass żeby wszyscy słyszeli że jedziesz, czy zwykłe proste granie, a może coś bardziej grającego, jakością i mocą

ja napiszę tak, dałem 4 tyś zł na audio i niejest to to co powinno :decayed:

Opublikowano
  • Autor

kolego zalezy mi na czystym graniu a nie na napier....... tak zeby mi sie blachy prostowaly

naglosnienie ma sluzyc dla mojej przyjemnosci a nie dla innych

myślałem o czyms takim na tył

http://www.allegro.pl/item671027338_boschmann_alx_662_giga_350w_dwudrozne_gwarancja.html

671027338

czyms takim na przód

http://www.allegro.pl/item669258088_glosniki_hertz_dcx_130.html

669258088

a radio mysle ze takie bylo by dobre

http://www.allegro.pl/item666909774_pioneer_deh_2100ub_i_deh_2120ub_nowe_gratisy.html

666909774

ewentualnie podpowiedzcie cos na temat tylnych glosników

Opublikowano

jeśli ma grać czysto i przyzwoicie to ja bym się albo wpakował w coś z Ori, albo:

radio ALPINE wersje CDA (osobiście mam model cde 9881r i niejest źle, ale różnica między radiem z serii cda jest ogromna)

na przód zestaw odseparowany, czyli woofer i wysokotonowy na zwrotnicy (ja mam PowerBass ES 5C i jest to 13 cm) najlepiej montować 16 cm ale nie każdy potrafi

a na tył powinno się zamontować subwoofer, najlepiej skrzynia zamknięta, głośnik 20/25 cm i mała skrzynka (posiadam 17,5 L skrzynke z głośnikiem 25cm 300 RMS)

ale jeśli mowa o sprzęcie budżetowym to patrz po firmach Helix czy też PowerBass

zapomniałbym o wzmaku, jeśli wmiare tanio to 4 kanałówka, jeśli używane to np. ALPINE V12, albo coś z starej serii Sony

Opublikowano

[...]samo radio to koszt ok. 600 zł na takie byle jakie, a różnica pomiędzy radiem za 500zł a takim za 800 zł jest OGROMNA

Pozwole sie nie zgodzic po dwakroc. Po pierwsze przy takim budzecie wydawanie 60% na radioodtwarzacz jest delikatnie ujmujac nierozsadne. Po drugie wcale takiej wielkiej roznicy w jakosci dzwieku pomiedzy modealmi za 500zl i 800zl jednej firmy nie ma a roznice pomiedzy roznymi firmami to juz kwestia profilu brzmienia, ktory jednym moze pasowac innym nie. Roznica miedzy radiami za takie kwoty moze byc ogromna ale w wygladzie , menu, ilosci udziwnien dzwieku itp.

Opublikowano
  • Autor

zapomnialem dodać ze chcialbym wstawic jakis soundsystem bez wzmaka i tuby gdyz potrzebuje całej przestrzeni ładunkowej w bagażniku,i zdaje sobie sprawe ze bez tego to nie nalezy sie spodziewac bóg wie czego ale chcociąż jakąś namiastke dobrego dzwięku gdyż to co mam teraz strasznie mnie wqur..........wia ,kupilem auto z zamontowanym system sony x plode mam na półce dwie 16 dwudrożne i jakies syfiaste radio sony w którym na nastawie 25 wszystko pierdzi i charczy az uszy bolą

Opublikowano

jesi to ma grać bez suba to najlepiej wstawić na przód 16 woofery w drzwi.

Generalnie ten tysiączek powinien spoko starczyć na fajne radyjko i fajny zestaw odseparowany na przód.

Tył bym sobie darował, chyba ze ...

Jedno ale, z 16 z przodu jest trochę rzeźby. Jak nie boisz sie elektronarzedzi i masz smykałkę to warto pobawić sie w to samemu.

Opublikowano

witam Panowie

nie chce robic oddzielnego tematu, wiec napisze tutaj, bo w sumie mam to samo pytanie co zalozyciel

Chce zrobic cos z moim audi, zeby ładnie gralo ;) budzet jaki mam to 3000 zł chce wiedziec jakie glosniki beda najlepsze do przednich drzwi i na tylnia połke, jaki sub i wzmak(i?), jakie maty do drzwi?

z góry dziękuje :hi:

Opublikowano
  • Autor

no raczej daruje sobie ta robotę i pojade jutro do goscia który się zajmuje montażem audio profesjonalnie i sie jego spytam ile by chciał za taka przeróbke przednich drzwi[br]Dopisany: 09 Lipiec 2009, 02:08_________________________________________________http://www.allegro.pl/item677755897_tuba_basowa_wzmacniacz_kable_syki_mosfet.html

znalazlem to na allegro i mysle o zakupie poniewaz znalazlem u siebie w bagazniku kilka kabli i mysle ze to sa kable do montazu tuby i wzmaka jeden kabel jest czerwony dwuzylowy o srednicy 3mm firmy alphard a drugi to są chincze i z czerwonego chincha wychodzi taki maly kabelek zakonczony kostka moze wiecie co to za kable czy moje podejrzenia sa sluszne i moze dajcie jakiegos linka zeby znalezc schematy podlaczen[br]Dopisany: 14 Lipiec 2009, 14:36_________________________________________________ewentualnie czy cos takiego bedzie sobie jakos radzic z radiem 4 x50

http://www.allegro.pl/item682010680_hurt_potezna_vk2000_glos_dwucew_podswietlana.html

Opublikowano

ten kabelek z kosta na moje to bedzie od radia pobudzenie do wzmaka. a w tamtym dwużyłowym musi lecieć prąd od akumulatora(chyba ze to jakaś prowizorka i jest wpięty w pierwsze lepsze źródło energii)