Gość Murzyn Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zastanawiam sie czy czyms roznily sie pompowtryski w silnikach PD. Znalazlem na allego taka aukcje http://www.allegro.pl/show_item.php?item=186895231 gosc pisze ze pompowtrysk do silnikow [AMF,ATJ,AJM,AUY,AVF,AWX,ASZ,BLT,ARL,BDK,BAY,AXR,BEW,ATD,BSV,BJB,BKC,BRU,AXB,AXC,BXF,BXE,AXR,AVQ,AVB,ATD] pewnie pasuja, ale 1czy do AJM'a wkladali takie jak do ARL'a 2Wymieniajac je wystarczy wymienic 1 wadliwy,czy wskazane by bylo wszystkie 4 3.Jakie sa przecietne ceny za 1 sztuke (300pln wydaje mi sie dosc duzo) 4.Nie lepiej wlozyc juz jakies wypasione, ktore pozwola wyciagnac jeszcze kilka niutonkow z silnika? Pytanie o koszty i marke. Znam tylko http://www.bosio-estfb.it/index.htm ponoc najlepsze. Niestety nie ma zadnego cennika na stronie
spanky Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 z tego co mi wiadomo to sa rozne rodzaje pompowtrysków (chodzi o ich wydajnosc) .... i wiem ze do 115 PD-ka mozna włozyc te od 130 w celu przyrostów mocy ... poszukaj na forum Masters'a ... jak dobrze pamietam bylo kilka tematów na temat wymiany pompek na wydajniejsze ...
adadur Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 bez jaj to nie są uniwersalne urządzonka tylko konkretne do danego silnika. Fakt można do silnika o mniejszej mocy pakować z silnika o większej wramach zwiększenia mocy ale w drugą stronę to bez sensu. 1) Co wkładali do AJM i innych dokładnie poda ETKA. 2) Jeśli na tego samego typu można wymieniac jeden bo jak pada to najczęściej po stronie elektronicznej ale jak są różnego typu to chyba sam wiesz że nie. 3) dużo w serwisie koszt ok 500zł 4) jeśli ktoś ci przy tym sterowanie zrobi to czemu nie, ale jak już to od AWXa bo reszta gratów i tak będzie miał problem by wytrzymać.
Rekomendowane odpowiedzi