Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z Audi A6 C5 do Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie przymierzam sie do przekladki zegarow 1/2 fis na full fis i wszystko juz wiem poza tym ze nie wiem jak ogarnac sprawe immo, posiadam immo 3 wiec bede potrzebowal tylko i wylocznie nowych zegarow z immo3? jest w stanie mi ktos pomóc w ogarnieciu tego tematu?

Opublikowano

A skąd wiesz ze masz immo3 ?

Opublikowano

Wnioskuje ze immo3 bo produkcja listopad 2000 i na vagu w zakładce innstruments wyskakuje 14 cyfrowy vin i 17 cyfrowy jakiś kod w formie XXXXX....

Opublikowano

No to fakt :decayed: pin z obecnego zegara masz ? Jaeger czy vdo ?

Opublikowano

Zegary jaeger, pin będzie na zawieszce do kluczyka? Jak tak to mam. A jak nie to jak go wyciągnąć?

Opublikowano

Jesli masz na zawieszcze 4 cyfrowy numer bez liter lub 5 cyfrowy bez liter zaczynający się od 0 to ok jak nie to wyciągnięcie go będzie drogie, bo zwykłym kablem tego nie zrobisz

Opublikowano

Witam dzis zamontowałem ful fis do audiolki oraz tempomat prościzna :)). Licznik to angol 4b0920981j chciałbym założyć tarczki od od EU i pewnie potrzebny będzie wsad od eu czy ktoś z forumowiczów mógłby podrzucić lub przerobić na eu moj. Kolejne pytanko czy aby pokazywał chwilowe spalanie to trzeba ciągnąć od ecu przewód? i nie wyświetla otwartych drzwi kierowcy , na starym wyświetlało czy to wina licznika?? I w skazanie paliwa hmmm nie wiem czy jest ok bo przed montażem wskazówka była na połowie a po założeniu nowego wychyliła się o jedną kreskę w prawo jest ok???

Będę wdzięczny za pomoc

link do pliku:

ecu a4.bin pobierz za darmo - Hosting plików

Opublikowano

Skoro założyłeś licznik z a6 tzn ze powinieneś wiedzieć o tym ze paliwo będzie pokazywać odwrotnie i wraz z upływem wahy w baku wskazowka będzie szła na Full, co do drzwi nie wyświetla Ci się bo w a4 było to sterowane bezpośrednio do licznika a w a6 przez modul komfortu

Opublikowano

Ok dzieki za szybką odp. Z drzwiami spoko nie musi być pokazywane a ze wskazaniem paliwa da radę zrobić przerobienie wsadu żeby pokazywało ok czy tylko przeróbka mechaniczna wchodzi w grę ??

Opublikowano

W dieslu rozwiązują to tak ze montyja pływak w baku od a6 a czy w benzynie to nie wiem, co Ty maszz też nie wiem bo nie uzupełniony profil

Opublikowano

Jak widać mam diesla , gdzieś czytałem że w vagu można rezystancją sie pobawić i ustawić , tylko nie mmoge odszukać w który miejscu w vagu , byłbym wdzięczny za link do tematu. A czy pompa cała pompa od a6 podejdzie P&P do a4 bez przeróbek??

Opublikowano

Tak wygląda ta zawieszka wiec sam nie wiem czy któryś numer to pin?

Opublikowano

Pin jest :)

Opublikowano

Dokladnie

I usuń to zdjęcie

Wejdź w vagu w licznik i w login wpisz ten cały nr czyli 0....

Jesli nie wy***ie błędu tzn ze jesteś farciarzem bo ponoc jak zmienili z immo2 na 3 to przestali dodawać pin do zawieszki, ja np nie mam,

Krótko mówiąc zaoszczedziles dużo kasy

Co do plywaka, poszukaj jest opis tu na forum co do plywaka a rezystancja mozesz się pobawic oczywiście ale nie odwrocisz nią działania plywaka bo jest tez opcja bez zmiany plywaka przelutowujr się kable przy swoim i też jest gdzieś opis

Opublikowano

Zastanawia mnie zmiana wsadu i chyba wymienie wsad z 4b0 na 8d0 powinno śmigac bo widze że organizacja eprom jes podobna

Opublikowano

a to licznik crypto czy nie?? bo duze prawdopodobienstwo upierdolenia licznika chyba ze wiesz co robisz, to mozesz dzialac

Opublikowano

wpisywalem ten numer w zakladce login ale nie wchodzil. wiec co teraz?

Opublikowano
Zastanawia mnie zmiana wsadu i chyba wymienie wsad z 4b0 na 8d0 powinno śmigac bo widze że organizacja eprom jes podobna

wgrywałem wsad Arkadiush-owi do licznika z anglika A6 C5 - wsad o tym samym numerze D12 z A4 B5 EU nic się nie zepsuło i śmiga , zrobiłem to na stole podpięty pod zasilacz komputerowy

ty masz ten licznik bez crypto bo jest z auta rocznik 1999

---------- Post dopisany at 13:14 ---------- Poprzedni post napisany at 13:13 ----------

wpisywalem ten numer w zakladce login ale nie wchodzil. wiec co teraz?

No to masz zły pin lub Jeager się broni :decayed:

Opublikowano

Bo już wiele razy pisałem.

Nie dawali PIN-u od 22 tygodnia 2000 r. a więc od chwili wprowadzenia Immo 3.

Kod na przywieszce, to mechaniczny kod klucza.

Opublikowano

W Elsie trafiłem na info że od 18 tygodnia.