simpleboy Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 Witam moze ktos mi pomoze jak zlikwidowac wgniecenia nie duzej wielkosci na masce i drzwiach nie uzywajac szpachli i nie wymieniac elementów
Konradoss Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 Na allegro widziałem takie zestawy do 'wyciagania" mikrowgnieceń. Sprzedawcy chwala sie dużą skutecznościa ale byłbym ostrozny (wiadomo pisać sobie mozna). Niemniej nie stosowałem i nie znam nikogo kto by stosował. Poszperaj po innych forach motoryzacyjnych. Spotkałem się z opinią ,zę gdy ulegnie zniszczeniu struktura blachy tzn. wgniecenie spowoduje nazwijny to "rozciągnięcie" blachy to żadna wyciagarka do wgniotek nie pomoże.
domelq Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 ostatnio widziałem auto na blachach z bielska, które się reklamowało, że naprawiają karoserię po opadach gradu itp. myślę, że znajdziesz ich jak coś przez wyszukiwarkę
akjam Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 Ja też bym raczej nie próbował tych zestawów sprzedawanych na allegro mimo dobrej reklamy sprzedawców. Raczej udałbym się do jakiegoś zakładu blacharskiego. Jeśli są to małe wgniecenia to i koszt napraw nie powinien być wysoki a na pewno robota lepsza niż przy użyciu jakichś wynalazków.
sołtys85 Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-usunac-niewielkie-wgniecenia-karoserii-auta Osobiście nie próbowałem ale można przejechać sie na szrot i wypróbować metodę organoleptycznie.
pawelwor Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 a ja sie ostatnio klockiem drewnianym i mlotkiem bawilem i wyszlo wiecej szkody niz pozytku
krolu Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Czego to ludzie nie wymyślą! fizyka... muszę to sprawdzić i dam znać...
tomasz-gorz Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 kiedys słyszałem, ze na warsztatach maja jakies magnesy do wyciagania wgniecen? słyszał ktos cos o tym?
simpleboy Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Opublikowano 22 Lipca 2009 ja słyszałem o takiej metodzie podgrzewania blachy a pózniej zmrozenia jej np CO2 ale nie wiem czy takie praktyki nie uszkodza lakieru
sołtys85 Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 ja słyszałem o takiej metodzie podgrzewania blachy a pózniej zmrozenia jej np CO2 ale nie wiem czy takie praktyki nie uszkodza lakieru Kliknij na link w moim poscie kilka pozycji wyżej.
akjam Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Czego to ludzie nie wymyślą! fizyka... muszę to sprawdzić i dam znać... No tak też sądzę fuzyku.
krolu Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Czego to ludzie nie wymyślą! fizyka... muszę to sprawdzić i dam znać... No tak też sądzę fuzyku. Szukałem ale jest problem z kupienie takiego CO2...
sołtys85 Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Czego to ludzie nie wymyślą! fizyka... muszę to sprawdzić i dam znać... No tak też sądzę fuzyku. Szukałem ale jest problem z kupienie takiego CO2... http://sklep.monster.pl/ProduktSzczegoly.aspx?TowarId=29946
pawelwor Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zwykłe sprężone powietrze nie wystarczy??
jarek3251 Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 ja próbowałem z gorącym powietrzem a później chłodziłem gazem z butli efekt nic nie dało a miejscem wgniecenia było nadkole brat lekko ręką się oparł i się wgniotło auto to Passat b4
akjam Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 ja próbowałem z gorącym powietrzem a później chłodziłem gazem z butli efekt nic nie dało a miejscem wgniecenia było nadkole brat lekko ręką się oparł i się wgniotło auto to Passat b4 No właśnie! Myślę, że to taka metoda! Ja na bank bym czegoś takiego nie próbował!
krolu Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 ja próbowałem z gorącym powietrzem a później chłodziłem gazem z butli efekt nic nie dało a miejscem wgniecenia było nadkole brat lekko ręką się oparł i się wgniotło auto to Passat b4 No właśnie! Myślę, że to taka metoda! Ja na bank bym czegoś takiego nie próbował! A mi sie wydaje, że się uda na 90%
PiterA4 Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 koledzy ja mam ziomka ale w tychah zrobil mi cale auto po gradobiciu nic nie widac jak cosik to podam numer na pw
Rekomendowane odpowiedzi