Gość MACHINE Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Witam Stoję przed wyborem sprzętu AGD do kuchni. Interesują mnie opinie na temat w miarę aktualnych modeli lodówek, zmywarek, piekarników, płyt indukcyjnych i mikrofal. Co polecacie lub odradzacie ?
soolek Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zależy jaka półka cenowa Cię interesuje. Ja poszedłem w Siemens'a i ... jak na razie jestem zadowolony. Cenowo całkiem nieźle wyszło, bo wszystko kupiłem w sklepie internetowym, która działa niedaleko, więc dostawa była prosto do domu z wniesieniem (wcześniej wszystko omacałem w MM, Saturnie itp.) Przede wszystkim klasa energetyczna - na rachunkach czuć niższe zużycie. Lodówka ma wszystkie bajery, które są potrzebne, bo dyktafon, TV itp. cuda nie były mi potrzebne Wziąłem prawie największą (najwyższą) i ... czasami czuję, że jest za mała, więc jeśli masz zamiar zabudować lodówkę, to poważnie się zastanów. Komory do warzyw, wędlin, mięsa itd - naprawdę dobra rzecz, bo utrzymuje się tam różna temperatura, co okazało się bardzo przydatne. Piekarnik ... wziąłem z funkcją mikrofali (był tylko jeden model, a innych producentów z tym kiepsko). Bardzo dobra rzecz jak nie masz dużo miejsca w kuchni. Minus, to wielkość, a raczej małość Jest mniejszy niż standardowe, ale jakoś na razie nie odczuwam potrzeby większego. Zmywara - obyś się nie pokusił na 45cm. Wziąłem 60cm (czyli standard) i ... jest OK. Przy 2 osobach zmywanie 1-2 razy w tygodniu, a jak się pojawią kolejni członkowie rodziny, to napewno częściej, więc ... 45cm odpada całkowicie. Z bajerów - czasami przydaje się mycie na pół wkładu. Patrz przede wszystkim na zużycie wody i GŁOŚNOŚĆ! Do tego musi mieć podgrzewacz wody (czy jak to się tam nazywa), jakieś filtry, które badają czystość wody i ewentualnie używają jej ponownie. Indukcja - jest sporo bajerów, typu ustawianie czasu i mocy gotowania dla danego "palnika" itd. Z tego jak na razie nie korzystałem, ale za dużo się w domu nie gotuje, więc nie było potrzeby. Co do konkretnego modelu, to ciężko będzie coś doradzić, bo jest tego ... w cholerę. Jedne bajery będą Ci przydatne, inne nie, więc musisz sam powertować internet, porównać itd. To chyba tyle, co mogę napisać. Temat przerabiałem ponad rok temu, więc modele się już pozmieniały i z głowy też uleciało. Życzę powodzenia, bo jak chcesz kupić coś z głową, to czeka Cię wiele godzin przed kompem...
Rekomendowane odpowiedzi