Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Co to może być?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Podczas sprzątania mojego nowego nabytku natknąłem się w nogach pasażera na taką małą płytkę drukowaną z podłączonymi kablami (dziwi mnie ta wtyczka że aż tyle przewodów tam jest) oraz na coś co wygląda jak głośnik?

Płytkę wyciągnąłem z miejsca zaznaczonego na czerwono, kable pozwalają na jakieś 15 - 20 cm. Poprzedni właściciel nic nie wspominał, nie widzę jakiś śrub montażowych po CB radiu lub telefonie... nie mam pojęcia od czego to :mysli:

Proszę o jakieś propozycje. Samochód jak w profilu.

20090725151741.th.jpg 20090725151948.th.jpg 20090725151910.th.jpg 20090725151715.th.jpg

20090725151642.th.jpg 20090725151534.th.jpg

Opublikowano

Napisz jeszcze dokąd idą przewody od tej płytki.Mi to wygląda na jakiś emulator radia lub coś w tym stylu.Lub może coś od alarmu.

Zlokalizuj gdzie prowadzą przewody.

Opublikowano
:hi: mi to przypomina centralkę i głośnik od zestawu głośnomówiącego do tel zwłaszcza zdjęcie nr 3 obok szerokiej wtyczki jest gniazdo przypominajace wejście antenowe cos podobnego juz widzialem ale nie jestem pewien na 100%
Opublikowano
  • Autor

Co do uwagi, że to może byś głośnik od zestawu głośnomówiącego... sam tak strzelam aczkolwiek nie jest dziwne żeby umieszczać go głęboko w nogach pasażera? To chyba źle słychać rozmówce...

Co do kabli próbowałem dziś tam ręką zobaczyć gdzie to wszystko biegnie... latarką poświeciłem i powiedzieć mogę tylko tyle, że pojedynczy grubszy kabel biegnie w okolice radia tzn. wchodzi gdzieś w te strony radia/przycisków/klimatronika. A przewody z tej wtyczki wchodzą za plastik na pedałami, czyli w zupełnie inne miejsce. Dodam tylko, że auto nie posiada seryjnego alarmu a dorabiany w zewnętrznej firmie immobilizer "Protector BSI" - tylko tyle na pilocie mam napisane. Ale chyba fachowcy od tego nie założyli tego od tak byle jak, byle gdzie, bez obudowy... zresztą sam nie wiem. Jakieś sugestie?

Opublikowano

u mnie w innym audi miałem zestaw głośnomówiący i był tam taki sam, lub bardzo podobny głośnik. Na 99% to resztki instalacji telefonicznej

Opublikowano

Patrząc na 3 zdjęcie widać gniazdo od telefonu montowanego fabrycznie w samochodach, więc to na pewno jakaś pozostałość po telefonie.

Opublikowano
  • Autor

Ok, dzięki za pomoc. Nie będę już sobie zawracał tym głowy. :)

Głośnik mogę bez problemu zdemontować? Nic mu się "nie pomiesza"?