xisco Opublikowano 29 Lipca 2009 Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam kolegów Ostatnio zauważyłem że gdy jest gorąco tak około 30st to kiedy zapalam silnik obroty mi falują tak przez 15 sek od 500 do 1500, pożniej falowanie znika. Wtedy też przez jakies 2 min początkowej jazdy tak jak by sie dusił, dławił nie wiem jak to dokładnie opisać, po prostu jak wcisne mocniej pedał np na 2 czy 3 biegu to lekko przerywa i dopiero za jakiś czas problem znika. Jak jest tak do 20 st problemu nie ma, auto jezdzi tak jak powinno. Przerywanie występuje także jak jest duża wilgotność powietrza. Czego to może być przyczyna? Pozdrawiam
Ans Opublikowano 29 Lipca 2009 Opublikowano 29 Lipca 2009 Przepływomierz ? podono dość częsta usterka w tych silnikach
xisco Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Przepływomierz mam wymieniony na obydwu jest tak samo. Czy może to być wina przepustnicy? kiedyś na VAGu miałem jakiś błąd od przepustnicy ale nie pamiętam jaki dokładnie,coś z jakimś ustawieniem. Czy to że bardzo słabnie jak włącze klime też może być związane z przepustnicą?
HarryH Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 wyczyść przepustnice i zrób adaptacje, miałem to samo jak akumulator mi padł, opis adaptacji i czyszczenia jest w warsztacie pozdro
endriuu Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 moze prozaiczne pytanie ale czy nie jedzisz non stop na klimie kolego?? wtedy falowanie może wystepowac.
xisco Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Nie nie jeżdze cały czas na klimie używam wtedy kiedy jest potrzebna
Rekomendowane odpowiedzi