Msiekzoo Opublikowano 29 Lipca 2009 Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam . Mój problem polega na tym że moja navi mnie nie prowadzi. Posiadam płytę z lektorem ładuję się szybko wybieram cel podróży mówi po polsku że oblicza drogę. Za chwilę że droga obliczona. Mniej więcej bo nie dokładnie pokazuje moje położenie a flagą cel podróży. Droga jest róznie wyznaczana ale nie od punktu w którym jestem . Jak wcisnę start nic sie nie dzieje pokazuje moje położenie z lekkim opuźnieniem ale nie prowadzi i nie jadę wyznaczoną drogą . A i cały czas odpowiada że jesteś na nieznanej drodzę. Jak włącze demo pięknie prowadzi i pokazuje jak to wygląda traskę taką jaką wyznaczyłem . Może co nie tak w ustawieniach nie wiem ale jak ktoś ma jakiś pomysł prosze o pomoc.
NUTI Opublikowano 29 Lipca 2009 Opublikowano 29 Lipca 2009 Możliwe że antena GPS padła, warto sprawdzić na innej a jesli nie to nowa ok 35 zł Dobrze wyjąć nawi i sprawdzić u kogoś kto ma DX a audi i zobaczyć. Tak jak pisałem zaczął bym od anteny - mapy nie mają tu nic do tego:)
Msiekzoo Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Opublikowano 31 Lipca 2009 kurcze antenę mam właśnie nową dopiero co kupiłem na allegro. Choć też mnie takie myśli na chodzą zawsze może być wadliwa ale niby pokazuje Gps że ma połączenie . Jak będę miał okazje to sprwadzę ale jak by się komuś coś nasuneło to to czekam na podpowiedz . [br]Dopisany: 29 Lipiec 2009, 21:53_________________________________________________dodam że zainstalowalem ją nad zasłona szyberdachu żeby miała prosto w niebo widzenie , więc chyba lepiej nie można . [br]Dopisany: 29 Lipiec 2009, 21:58_________________________________________________Przyczyna znaleziona , kostka z sygnałami od samochodu nie była wpięta no i nie miała navi wszystkich danych . Dzieki i pozdrawiam Po wgraniu spolszczenia meni doszedł i zum do 50m i kompas chodzi jak ta lala.
Rekomendowane odpowiedzi