Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki skuter kupić do 4 tyś. zł ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki model skutera kupić do 4 tys.zl .Czy Chiński czy europejski, może polski. Automat czy moto rower .Ma ktoś z was skuter

Opublikowano

Jeśli skuter to tylko i wyłącznie coś markowego. Yamaha, Aprilia, Piaggio, Malaguti, Peugeot itd.

Tu masz temat o skuterach http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t47333.0.html;highlight=skuter co nie co z niego powinieneś się dowiedzieć. Jeżeli będziesz miał jakieś pytania to pisz, chętnie doradzę :)

Opublikowano

Tylko włoskie !

W poniedziałek będę miał nowy towar m.i Aprilia SR Di- Tech, parę Malaguti, Piaggio, Yamaha Aerox, Yamaha Majesty itp.

Napisz o swoich preferencjach..szukasz biegówki coś w stylu Cross/ Supermoto, szosowy czy coś w stylu retro ?

Nie kupuj chinoli bo to sterta problemów. :wink4:

Opublikowano

na takie pytanie nalezy odpowiedziec :

UZYWANY :gwizdanie:

bo nwe chinskie g... to lepiej daj ta kase na biedne dzieci :kox:

Opublikowano

Ja mam skuter "Romet" 1,5 roku i jestem naprawdę zadowolony :good:

Opublikowano

Nie wypowiem się w kwestii Rometów..

Żółci wykupują licencje od kogo się da..

Opublikowano

Gillera Runner lub Yamaha Aerox polecam dwa mocne i dobre skutery :good:

Opublikowano

To to jeszcze żyje? :shocked:

Myślałem, że umarli razem z motorynką :decayed:

Opublikowano

ja mam KEEWAYa , kupiłem go 2 lata temu i wszystko z nim w porządku. Jeździ i nie psuje się :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Tylko włoskie !

W poniedziałek będę miał nowy towar m.i Aprilia SR Di- Tech, parę Malaguti, Piaggio, Yamaha Aerox, Yamaha Majesty itp.

Napisz o swoich preferencjach..szukasz biegówki coś w stylu Cross/ Supermoto, szosowy czy coś w stylu retro ?

Nie kupuj chinoli bo to sterta problemów. :wink4:

Tak jestem zainteresowany masz stronę podeślij mi na e-mil

A jaki model masz go

ja mam KEEWAYa , kupiłem go 2 lata temu i wszystko z nim w porządku. Jeździ i nie psuje się :wink4:

Jaki model masz

Opublikowano

To to jeszcze żyje? :shocked:

Myślałem, że umarli razem z motorynką :decayed:

Żyją i mają się dobrze :good:

Nie wypowiem się w kwestii Rometów..

Żółci wykupują licencje od kogo się da..

:thumbdown: :thumbdown:

Model to 727 :przebiegly:

Opublikowano
  • Autor

.Poco przepłacać bo nie mam zamiaru kupować Typu piago coś z markowych bo są to kolosalne pieniądze około 10 tys.zł a za to mam ibize lub dopłacę sobie do nowszego modelu

Ja myślę o takim modelu

http://moto.allegro.pl/it...ce_s_c_j_n.html

http://moto.allegro.pl/it...kas_poznan.html

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=M1215215

http://www.otomoto.pl/ind...show&id=M918194

Opublikowano

Trzeniek ja CIe prosze.. ;( ;( ;(

Mialem Yamahe Bw's i Aeroxa troche dowartosciowanego i powiem ze daja rade.

Opublikowano

.Poco przepłacać

a "po co" nie kupiłes Dacii tylko audi? przeciez to tez kolosalne pieniadze....

podagadj z kims kto serwisowal chinskie skuetry i bedziesz wiedzial ze lepiej kupic paroletni markowy sprzet niz no-name (Romet tez jest robiony w chinach jakby sie ktos łudził - choc jest to dla mnie lepsza opcja niz typowo chinskie marki bo nasi wymagaja jakiejs tam jakosci... podobno niektore modele sa robione w polsce ale i tak z chinskich czesci.

w zaprzyjaznionym salonie, ktory byl pare lat temu pionierem w sprzedazy chinskich skuterow w okolicy, 90% sprzedanych sprzetow wracalo na serwis w ciagu pierwszego tygodnia...

a dostepnosc czesci... lepiej nie mowic...

Opublikowano

Najdalej w poniedziałek wszystkie nowe skutery pojawią się na allegro .

Romety to chinole tylko z wykupioną nazwą. Niektóre modele są składane w Polsce..przypływają w jednym worku z Chin i tu są składane w stodołach :thumbdown:

Prowadząc mniejszy serwis i sprzedając części do skuterów słyszę opinie ludzi..na wsiach chłopy plują na sklepy z chinolami, a właścicieli ostro ścigają za naprawy serwisowe, które nie wiele dają bo to psuje się na potęgę.

Co lepsze to Chińskie quady..brak części..ludzie dobierają i rezają od innych modeli. Tak samo skutery.. był u mnie koleś w ostrej depresji bo nie mógł znaleźc nigdzie uszelek, cylindra i tłoka na pierwszy szlif.. podsumowując chłop kupił od Nas cały silnik od Piaggio i zaczął rezanie :)

Jeśli szukasz skutera do 4000 tys. zł to na pewno kupisz coś dobrego :wink4:

Byle nie z UK..te skutery kuszą ceną..ale zajrzyj do ramy, gaźnika...jedno wielkie błoto :hi:

Opublikowano

Romety to chinole tylko z wykupioną nazwą. Niektóre modele są składane w Polsce..przypływają w jednym worku z Chin i tu są składane w stodołach :thumbdown:

:sick3: Zastanów się co piszesz bo piszesz po prostu bzdury. Sprawdź wpierw dokładnie a potem się wypowiedz. Jakoś gdy ja kupowałem skuter miałem zapewnione darmowe przeglądy gwarancyjne co ileś km(2 lata). Części też nie są drogie jak na w miarę dobry skuter za średnie pieniądze. Najlepiej to w sklepie, co się tym zajmuje. Bo często teraz jest tak, że naściągają zza granicy sprzedadzą i jak już coś się zje**e to odpowiedź prosta: "panie szukaj pan, ja się tym nie zajmuje". Ot polska rzeczywistość...

Opublikowano

:sick3: Zastanów się co piszesz bo piszesz po prostu bzdury. Sprawdź wpierw dokładnie a potem się wypowiedz. Jakoś gdy ja kupowałem skuter miałem zapewnione darmowe przeglądy gwarancyjne

ale co jest bzdurą ? ze Romet to chinskie skutery w polska nakklejka>??

niestety to fakt, niezaleznie co Ci naopowialadali w sklepie. juz mowilem ze i tak wole takiego ROMETA bo wlasnie jest to jakies przedsiewziecie ktore buduje marke, i dlatego pewnie dostepnosc czesci jest duzo lepsza niz do innych sprzetow ktorych nazwy ciezko wymowic.

ale z faktami ciezko dyskutowac...

a co maja do tego przeglady gwarancyyjne to juz wogle nie rozumiem.

Opublikowano

:sick3: Zastanów się co piszesz bo piszesz po prostu bzdury. Sprawdź wpierw dokładnie a potem się wypowiedz. Jakoś gdy ja kupowałem skuter miałem zapewnione darmowe przeglądy gwarancyjne co ileś km(2 lata). Części też nie są drogie jak na w miarę dobry skuter za średnie pieniądze. Najlepiej to w sklepie, co się tym zajmuje. Bo często teraz jest tak, że naściągają zza granicy sprzedadzą i jak już coś się zje**e to odpowiedź prosta: "panie szukaj pan, ja się tym nie zajmuje". Ot polska rzeczywistość...

Chłopie..ja nie piszę tego bo wyssałem z palca..Obracam się w kręgu osób serwisujących, sprzedających skutery m.i " marki Romet".

Ludzie kupują te skutery i przybijają do tego dobrą marżę, a przy tym są i tak relatywnie tanie. Tanie na początku..nie wiem jak jest u Was..ale na Lubelszczyźnie każdy się wypina na ludzi, którzy kupili u nich skutery..gwarancja? Chłopina roztrzaskał ślimak od prędkościomierza...pojechał na serwis i usłyszał " naprawa gwarancyjna tego nie obowiązuje" :D

Prawda jest taka, że każdy może handlowac tym badziewiem..nie trzeba miec nawet strasznego zasobu gotówki na wkład bo dają tą kupę plastiku w komis. A serwis ..gówno ich obchodzą dzieciaki, które zebrały pieniądze przy pracy na żniwach czy ciułały pracując za grosze na budowach.. po prostych ludziach, którzy wierzą w markę Romet i zasadę " Bo tanie je...bo nowe je "

Gdy ja sprzedaje komuś skuter klient nigdy nie zostaje sam, zawsze ma numer telefonu może zadzwonic, poradzic się..czy dostanie zniżkę na nowe części. Są ludzie i ludziska i tego nikt nie zmieni..i nie pisz tu o Polskiej rzeczywistości..

Ujeżdżaj Rometa swego po wsze czasy :good:

Ja dalej stoję za sprawdzonymi konstrukcjami :cool1:

:hi:

Krótka rada końcowa dlaczego należy unikac motocykli / skuterów z UK czy Holandii ..

W Italii jeśli motocykl lub skuter miał wypadek zostaje skonfiskowany..rama zostaje odcinana wraz z tabliczką znamionową..w przypadku skutera odcinają ramę przy samym kole tylnym i silniku. Klient dostaje całą resztę prócz ramy, która zostaje utylizowana!

To uniemożliwia kupno pojazdu po ciężkim dzwonie bo jak wiadomo pojazd taki stwarza później zagrożenie.

Holandia i UK..

Znajomy sprowadza skutery z Holandii..na kilkadziesiąt sprowadzonych skuterów tylko parę miało prostą ramę / kierownicę reszta to pomięciuchy i zgniluchy.. bo wszyscy wiemy jaki panuje klimat w tych krajach.

Skutery całe i nie bite są dla Holendrów..polak zbiera resztki..a jeśli zależy mu bardzo na całym skuterze..przeskoczy cenę giełdową w PL.

Skutery z UK..polecam przed kupnem zdjąc plastiki i sprawdzic ramę..czy przypadkiem ruda nie zaczęła kąsac :decayed:

Opublikowano

Siema, w pracy mam do sprzednia nowy skuter PIAGGIO C25 z 2008r

Jest to bonus za sprzedaż pewnego towaru.

Gdybys byl zainteresowany to pisz.

Opublikowano
  • Autor

Hm powiem że sam narazie nie wiem co mam zrobić, jeździłem dziś Romet i Piago Mieszane mam uczucia