Kowal Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Czy mógłby ktoś napisać jaki jest poprawny prąd ładowania podczas postoju i przy włączonym silniku. Na forum znalazłem wątki, w których z dyskusji nie wynikało nic konkretnego.
Kowal Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2009 to podczas pracy. a w spoczynku?
Wihajster Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 przy obciążeniu 13,6 V dobrze, alternator daje rade i aku nie jest niedoładowany.. A ładowanie na wolnych obrotach 14 V jest w normie.. nie jest powiedziane że musi być 14,5 V. 14 jest dobrze..
Kowal Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2009 ok, dzięki. a ile powinny mi pobierać urządzenia przy wyłączonym silniku. tzn. jaka wartość będzie wskazywała na to że coś mi kradnie prąd na lewo?
bin85 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Witam, normalny pobór prądu powinien się wahać w okolicach 50mA, głównie uzależnione od rodzaju radia oraz alarmu oczywiście im mniej tym lepiej, jeżeli wartość będzie w okolicach 100mA wtedy mogą się już zacząć problemy z rozładowywaniem akumulatora oczywiście zależy to też w jakim jest stanie. Prąd spoczynkowy rzędu 200 mA i więcej na pewno jest już zbyt duży i należało by szukać odbiornika odpowiedzialnego za jego nadmierny pobór. W samochodach z którymi miałem styczność prąd ten nie przekraczał wartości 70mA.
Daimos Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 to podczas pracy. a w spoczynku? Napięcie akumulatora w stanie spoczynku to 2,1V x 6 = 12,6V A koledze w końcu chodzi o napięcie czy prąd ładowania? Jakiś problem z ładowaniem?
jacekm Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Czy mógłby ktoś napisać jaki jest poprawny prąd ładowania podczas postoju i przy włączonym silniku. Jakoś nie bardzo rozumiem o co chodzi. Przy wyłączonym silniku ?
Kowal Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Tak na prawdę to chodziło mi chyba o pobór prądu ale już nieważne elektryk sprawdził wszystko i jest ok
Rekomendowane odpowiedzi