Tomek4don Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Witam mam Audi a4 B5 96r. bylem podłączyć pod komputer i wykryło kilka błedów, ale najwieszy to Sonda Lambda brak działania wogle, czy ma to wpływ na wieksze spalanie?? i Jaki koszt naprawy-wymiany tego. Może jakiś serwis w bydgoszczy ??????
pinki508 Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 Witam jeśli sonda Lambda nie przekazuje sygnału zauważa się większe zużycie paliwa sprawdź dodatkowo szczelność układu wydechowego czy nie masz pęknięć na kolektorze ??
huragan Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 U mnie spalanie wzrosło o 30% z powodu padniętej sondy, koszt raczej niewielki
Dev Opublikowano 21 Listopada 2009 Opublikowano 21 Listopada 2009 Witam mam Audi a4 B5 96r. bylem podłączyć pod komputer i wykryło kilka błedów, ale najwieszy to Sonda Lambda brak działania wogle, czy ma to wpływ na wieksze spalanie?? i Jaki koszt naprawy-wymiany tego. Może jakiś serwis w bydgoszczy ?????? natychmiastowa wymiana !!!!!!! ale przed wymiana odepnij wtyczkę i podłacz multimetr czy faktycznie nie działa czesto okazuje sie że jest gdzies przerwa w obwodzie do ECU i dlatego tak sie dzieje
paput Opublikowano 16 Stycznia 2012 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Witam mam Audi a4 B5 96r. bylem podłączyć pod komputer i wykryło kilka błedów, ale najwieszy to Sonda Lambda brak działania wogle, czy ma to wpływ na wieksze spalanie?? i Jaki koszt naprawy-wymiany tego. Może jakiś serwis w bydgoszczy ?????? natychmiastowa wymiana !!!!!!! ale przed wymiana odepnij wtyczkę i podłacz multimetr czy faktycznie nie działa czesto okazuje sie że jest gdzies przerwa w obwodzie do ECU i dlatego tak sie dzieje dev a przy takich błędach? myślisz że dwie sondy do wymiany 17537 Długoterminowa adaptacja składu mieszanki 2- mieszanka bogata (rich mixture) 16514 Sonda Lambda podgrzewana 1 bank 1- obwód uszkodzony 16534 Sonda Lambda podgrzewana 1 bank 2 - obwód uszkodzony 18010 Sterownik ECM - niskie napięcie zasilania z akumulatora (terminal 30)
Dev Opublikowano 16 Stycznia 2012 Opublikowano 16 Stycznia 2012 zloguj sondy i wrzuc na forum na wolnych obrotach i przy 3000 obr/min
paput Opublikowano 16 Stycznia 2012 Opublikowano 16 Stycznia 2012 zloguj sondy i wrzuc na forum na wolnych obrotach i przy 3000 obr/min dev jak zwagować sondy? teraz mi wywaliło 17545 Długoterminowa adaptacja składu mieszanki 1- mieszanka uboga - b.jałowy 17537 Długoterminowa adaptacja składu mieszanki 2- mieszanka bogata (rich mixture)
Dev Opublikowano 16 Stycznia 2012 Opublikowano 16 Stycznia 2012 wchodzisz w silnik, potem w bloki pomiarowe i szukasz gdzie sa sondy potem log i tyle
paput Opublikowano 16 Stycznia 2012 Opublikowano 16 Stycznia 2012 wchodzisz w silnik, potem w bloki pomiarowe i szukasz gdzie sa sondy potem log i tyle 3 tys obr http://postimage.org/image/cr4nuekuv/ wolne obroty http://postimage.org/image/knybu4b2v/
paput Opublikowano 17 Stycznia 2012 Opublikowano 17 Stycznia 2012 nie ten dział temat nie w tym dziale, więc proszę przenieśc
Rekomendowane odpowiedzi