Patrox Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Przedstawiam mój najnowszy projekt. Bazą był poczciwy GOLF 1,4 benzyna "golas",bez centralnego zamka,szyb elektrycznych,najbiedniejsza wersja.Wspaniałe auto na swapa Wpadłem na pomysł zamontowania w nim silnika z AUDI A3 2,0 tdi BKD z 2006 roku. Największym problemem dla mnie okazała sie elektryka,ale jak to mówią człowiek sie całe życie uczy.Potrzeba zmusiła mnie do nauczenia sie czytać i rozumieć schematy elektrycze VW. Oto spis modyfikacji jakie do tej pory w nim wykonałem: Silnik: Swap silnika z 1.4 benzyny na 2.0 TDI BKD by DynoSoft Wrocław Kolektor rurowy równoodległosciowy pod turbo by DynoSoft Wrocław Big Turbo by DynoSoft Wrocław Sprzęgło Sharan Wydech w budowie 3 cale Big Intercooler by DynoSoft Wrocław BMC CDA w trakcie budowy Zawieszenie i hamulce: Zawieszenie gwintowane przód i tył Hamulce przód 312 mm od Cupry Leona Hamulce tył 256 mm wentylowane od Octavi RS Karoseria: Zderzak przód i tył od Golfa R32 Zmiana koloru na 3 warstwowy lakier z najnowszej kolekcji Toyoty Poszerzone nadkola przednie i tylne pod koła 11x18 i 9,5x18 Bezpiecznie nie da sie więcej zrobić z 2,0 16v na seryjnych wałkach,seryjnej głowicy i seryjnych pompowtryskach. Strojeniem auta zajął sie Aligator z DynoSoft Katowice będąc przejazdem we Wrocławiu.
spanky Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 seryjne pompki w BKD wystarczaja do 260 PS-ow ? ... ladnie ...
adamooo Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 jakie tam turbo założyliście ? gt23 ?
peter22 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 niezly kox wyszedł moze jakies zdjecia dodasz??
gregory Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 To nie jest chyba ośka? :> Bo jeśli tak to współczuje walki o trakcje przy tym momencie :gwizdanie:
Patrox Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2009 To jest oska a turbo nie jest Gt23.
Jarol Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Super wynik teżchce taki silnik To jakie tam turbo siedzi GT2260???
Rekomendowane odpowiedzi