Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Audi Concert

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam czy ktos z klubowiczów mial podobny problem ze tylNE glosniki i sub nie graja a graly

wymieniłem radio z beckera 1 din , na concert 2 din i tyl nie gra ,

mam tez adapter, po podlaczenia i zero rezultatu, moze cos jest pozmieniane we wtykach moze jakies piny albo ja zle podłaczylem adapter, ma ktos jakies pomysly??, zdjecia kostek moge podeslac na mail , prosze o pomoc,

czy moze byc tak ze mam system bose ale nie ma oznaczeni na glosnikach ?? a tym samym mam zly adapter?

Opublikowano

Ja mam taki sam problem, z tym że ja odkąd kupiłem to auto to tył nie grał. Nie mam pomysłu jak sprawdzić w czym tkwi przyczyna. Nie wiem czy wiesz, że tylne głośniki + sub nie są podłączone bezpośrednio do radia tylko do wzmacniacza, który znajduje się w bagażniku. Może Ci ten wzmacniacz poszedł? Dokłanie nie wiem gdzie on jest w B7. B6 maja go z prawej strony pod tapicerką na wysokości wlewu paliwa.

Opublikowano
  • Autor

zlokalizowałem go jest kolo wlewu od srodka w bagazniku , ale czy po odlaczeniu jednego radia i podlaczeni drugiego mugłby sie spalic?

Opublikowano

podlacz na nowo "stare" i zobacz czy nadal dziala. Jezeli tak to wina okablowania w nowym. Albo jak masz miernik to sprawdz czy do wzmaka dochodzi napiecie.

Opublikowano
  • Autor

nie mam starego radia nie miernika, a pozatym jakos dziwnie kostka w radiu ma polaczone kabelki cos jest poprzerabiane [br]Dopisany: 08 Sierpień 2009, 22:00_________________________________________________

Ja mam taki sam problem, z tym że ja odkąd kupiłem to auto to tył nie grał. Nie mam pomysłu jak sprawdzić w czym tkwi przyczyna. Nie wiem czy wiesz, że tylne głośniki + sub nie są podłączone bezpośrednio do radia tylko do wzmacniacza, który znajduje się w bagażniku. Może Ci ten wzmacniacz poszedł? Dokłanie nie wiem gdzie on jest w B7. B6 maja go z prawej strony pod tapicerką na wysokości wlewu paliwa.

miszel78 i jak uruchomiłes juz tylne glosniki ? ja nadal nie wiem kombinowalem duzop i h...j z tego chyba do jakiegos zakladu car audio pojade[br]Dopisany: 12 Sierpień 2009, 16:54_________________________________________________temtam zamykam :) tył uruchomiony :)

Opublikowano

To moze podziel sie z kolegami co i jak.

Opublikowano
  • Autor

jasne choc nie wiem czy to pomoze bo w mojej kostce strasznie bylo dziwnie namiesznae z kabelkami, szczesliwym trafem ze tak powiem uruchomily sie glosniki , niebawem dorzuce fotke mojej cudownej kostki , lecz obawiam sie nie nie ma wszytskich funkcji - wyswietlania stacji na fiss- nie mam tez podlaczeni antenowego diver...

Opublikowano

jasne choc nie wiem czy to pomoze bo w mojej kostce strasznie bylo dziwnie namiesznae z kabelkami, szczesliwym trafem ze tak powiem uruchomily sie glosniki , niebawem dorzuce fotke mojej cudownej kostki , lecz obawiam sie nie nie ma wszytskich funkcji - wyswietlania stacji na fiss- nie mam tez podlaczeni antenowego diver...

Czekam na fotki, bo u mnie wciąż cisza z tyłu. Dostałem się do przewodów z tyłu radia i zdaje mi się że mam tam coś namieszane w kostkach mini iso.

Znalazłem taki opis pinów w radiu Concert II:

95_1249975205_thumb.jpg

Jedno co mi działa to podłączenie do fis. Mogę Ci powiedzieć, że steruje tym pin 12 w części C-2.

Nie mam pojęcia jak podłączyć całą część C-1. Mam dwa przewody białe, jeden zielony, dwa brązowe (spięte razem na 1 pin) i jeszcze jeden przewód pomarańczowo-brązowy. Nie wiem którym powinno iść +12V na wzmacniacz (z pinu 6 z radia).

Dodatkowe pytanie: czy jest możliwość, że muszę podpiąć VAG-a i coś tam pozmieniać tak żeby tył zagrał?