bartez260 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Jestem posiadaczem Audi A4 Combi 1.8 benzyna 1997 r. Od pewnego czasu zauważyłem, że auto nie przyspiesza tak jak powinno. Po wciśnięciu pedału gazu auto reaguje dopiero po 2-3 sekundach. Do tego wszystkiego dochodza falujace obroty po właczeniu silnika, a na domiar złego zwiekszylo sie spalanie. Na dobicie mam jeszcze problem ze wskażnikiem paliwa. Podczas dłuższej jazdy z predkoscia około 120 km wskażnik szybko schodzi w dół, a po zatrzymaniu się pokazuje wiekszy stan paliwa niż był w czasie jazdy . Martwi mnie to wszystko, tym bardziej, że nie długo czeka mnie długa trase z Angli do Polski, a nie chciał bym mieć niespodzianek podczas tej drogi. Jeżeli ktoś wie co to za przyczyny prosze o udzielenie informacji z góry DZIĘKI.
cobradd Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 1. Popraw temat 2. audi nie robi combi tylko Avanty Falujące obroty + ta opóźniona reakcja to przyglądnij sie przepustnicy + podepnij VAG. Wskaźniki paliwa mają takie fochy, że raz pokazuja więcej raz troszkę mniej, jesli te wahania nie są w jakims duzym zakresie to raczej to normalne
baraka Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 ja sie pisze z podobnym problemem,ale u mnie sa jakies zaniki mocy,np 3 dni jest ok,autko zywe zrywne,a za chwile ma mula i sie slabo rozpedza jakbym ciagnal kemping albo co...niedawno wyczyscilem przeplywke i odpiolem aku i wszystko wrucilo do normy,dzis auto znowu dostalo mula na vagu bledy ale juz usuniete:odpiolem znowu aku i zwarlem klemy: 4 Faults Found: 17733 - Knock-Control: Cylinder 1: Regulation Limit Exceeded P1325 - 35-10 - - - Intermittent 17735 - Knock-Control: Cylinder 3: Regulation Limit Exceeded P1327 - 35-10 - - - Intermittent 17736 - Knock-Control: Cylinder 4: Regulation Limit Exceeded P1328 - 35-10 - - - Intermittent 17734 - Knock-Control: Cylinder 2: Regulation Limit Exceeded P1326 - 35-10 - - - Intermittent po podlaczeniu aku,autko znowu duzo zywsze niz rano,co to moze byc?
Rekomendowane odpowiedzi