AdamsDH Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam, Szykałem tematów na temat kluczyków ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Podczas testowania jachciku udało mi się zrobić grzyba i tym samym utopić kluczyk od autka . Tzn. nabrał wody w usta i nie otwiera zamka. Rozbiórka się nie powidła gdyż jakiś sprytny ktoś kluczyk uszcelniał nieudolnie superglutem . Tak więc pozostaje mi go totalnie zdemolować aby dostać się do środka i wydobyć bebeszki :gwizdanie: I teraz pojawia się problem. Czy dałoby radę upchnąć stary scyzoryk w nowym bananie? Czy jest taka szansa, że będzie to banglać wszystko w kupie? Może lepiej kupić normalny scyzoryk i zwyczajnie podmienić obudowę? Na allegro widziałem opis, że raz zakodowany immo już nie nadaje się do ponownego zakodoania? To prawda? Czy goły scyzoryk dam radę sobie samemu zakodować bez wymiany bebeszków? Np. takie cos? http://www.allegro.pl/item703877047_nowy_kluczyk_pilot_3_przyc_48_crypto_audi.html Ten kluczyk tylko się programuje i wszystko hula jak trzeba? Czy trzeba iść do magika programować immo? A może kupić coś takiego http://www.allegro.pl/item702025839_kluczyk_audi_a6_dodatkowy_grot_bateria.html i rezać? Ktoś bawił się w takie cuda i może pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wihajster Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 kup taki sam scyzoryk,przełóż transponder bo jemu woda na pewno nie zaszkodziła i na nowo zaprogramowac pilota :gwizdanie: Musisz kupic z takimi samymi numerami i MHz wiec ten z aukcji chyba ni epodejdzie bo ty potrzebujesz 433,92MHz a ten jest 434 MHz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamsDH Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Dzięki piękne. A może być ten sam numer ale literka na końcu inna. Np. zamiast A jest K. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wihajster Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Dzięki piękne. A może być ten sam numer ale literka na końcu inna. Np. zamiast A jest K. Pozdrawiam lepiej jak by było to samo bo możesz pilota nie zaprogramowac i co zrobisz??bedziesz błagał gościa zeby towar przyjął z powrotem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogumił Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Byłem u elektryka podpiął mi komputer i stwierdził, że jeden kluczyk mam niezakodowany (faktycznie jeden kluczyk nie ma oznak zużycia - samochód był ściągnięty z Francji)- moje pytanie jest takie czy kluczyki, które były kupione w "zestawie" z samochodem należało dodatkowo kodować? Czy elektryk próbuje mnie zrobić w balona i chce ode mnie ściągnąć 85zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi