Peterek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam! Mam problem ze światłami ksenonowymi. Posiadam oryginalną instalację ksenonową, na wyświetlaczu od FISa świeci mi się żółty symbol świateł sygnalizujący usterkę "niesprawność dynamicznej regulacji zasięgu świateł". Dodam że ksenony nie poziomują mi się, świecą makabrycznie, prawie nic nie widać. Po podłączeniu VAGa, wykryło mi następujący błąd "1535 Uszkodzenie prawego silniczka podnoszenia - V49 przerwa lub zwarcie do plusa". Czy ktoś już spotkał się z taką usterką? Jak ją usunąć? Da radę to zrobić samemu czy trzeba do elektryka jakiegoś jechać? Bardzo proszę o poradę.
Madas Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 zagadaj do Vario-Tech miał problemy z poziomowaniem Xenonów - ale chodziło chyba o czujniki ... zapytaj na PW ....
Peterek Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Oki, dzięki już napisałem wiadomość do Vario-Techa, czekam na odpowiedź, jeżeli ktoś jeszcze mógłby pomóc to prosiłbym o wszelkie informacje na temat owej usterki.
Bieniek Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Z bledu wynika,ze uszkodzony zostal silniczek od podnoszenia w prawej lampie...Byc moze tylko sie odpial
Peterek Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Rozbierałem lampę, ten silniczek jest pod przykrywką gdzie jest żarówka postojowa i świateł drogowych, jak patrzyłem niby wszystko jest dobrze, chyba że kabelki które idą dalej do lampy ksenonowej są gdzieś poluzowane. W takim wypadku trzeba chyba rozkręcać lampę w miejscu gdzie jest ksenon? Ale czy jeśli byłby niesprawny silniczek w prawej lampie to lewa by też się nie poziomowała?
kgg Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Przeglądnij post http://www.a4-klub.pl/smf/b7_bbj_problem_z_kontrolka_regulacja_ustawienia_reflektorow_ksenonowych-t90099.0.html;new;topicseen#new Ja na Twoim miejscu sprawdziłbym czujniki ??? Pzdr. KGG
Peterek Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2009 W takim razie w poniedziałek wezmę się za sprawdzenie czujników dzięki za podpowiedź, dam znać czy ta usterka była spowodowana przez czujniki.[br]Dopisany: 08 Sierpień 2009, 13:49_________________________________________________Czujniki są sprawne, lewa lampa delikatnie się poziomuje, wszystko wskazuje na to że to spalony jest silniczek regulacji prawej lampy, ale wydaje mi się że jakieś zwarcie musi występować w lampie, bo tydzień temu wymieniłem żarówkę postojową i od kierunkowskazu i już mi się spaliły obie, więc prawdopodobnie coś jest nie tak, ale to już chyba muszę z tym do elektryka samochodowego podjechać
Rekomendowane odpowiedzi