Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Licznik A4 2000r 115KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie.

Kupiłem samochód, jest to prawdopodobnie przekładka z anglika.

Po zdjęciu boków deski przy drzwiach widać nowe belki spawy itd.

Ale nie o to chodzi.

mam pytanie odnośnie licznika, mam przypuszczenia, że licznik jest wymieniony na inny:

1. Wyświetlacz na środku pokazuje samochodzik poziomo ale przy samej górnej krawędzi, tak że drzwi otwarte od pasażera już się nie załapią.

2. Poza tym obrotomierz ma delikatne milimetrowe skoki i drgania, tak jakby coś nie łączyło.

3. licznik także delikatnie drga.

4. silnik chodzi idealnie, poza drganiem od prawdopodobnie zużytych poduszek pod nim.

Moje pytanie brzmi, jaki licznik powinienem mieć w tym samochodzie, może z komputerem, może dużym może małym, czy da sie to jakoś sprawdzić, może mam pełny komp. a licznim mam założony najmniejszy, i to w nie do końca prawidłowysposób lub coś podobnego?

Może da się to jakoś sprawdzić po numerach?

dziękuje za odpowiedzi, które mam nadzieję nadejdą :)

Opublikowano

zrób pare fotek i wrzuć na forum :cool1:

Po kodach w książce serwisowej lub na vlepce dojdziesz czy masz pełen FIS czy nie :gwizdanie:

dekoder kodów znajdziesz na forum :szukaj:

Opublikowano

jeśli sprzedający nie poinformował Cię o tym, że jest to przekładka z anglika (nie masz tego napisane w umowie) możesz rościć o zwrot kasy i oddanie auta... sprzedający ma obowiązek poinformować o wadach ukrytych - taką właśnie jest przekładka z anglika...

P.S. Sprawdź światła

tak jak kolega napisał, po naklejce z kodami dowiesz się co powinieneś mieć w wyposażeniu.

Opublikowano

A jakie numery są niezbędne do ustalenia tego licznika i wyposażenia?

Inna sprawa to to, że ja godzę się z tym, że to anglik, dałem za to nieduże pieniądze.

Poprzedni właściciel nie ma dokumentów do auta od poprzedniego jego właściciela.

Do rejestracji mi są potrzebne tylko:

1. jego dowód

2. kartę pojazdu

3. umowa kupna sprzedaży

Inna sprawa, że sie strasznie napaliłem już na ten samochód, czarny, kombi :) to że malowany, że nie ma papierów, że przekładka straszne ale jak się chodzi piechotą od 3 miesiecy to można doła złapać :)

Opublikowano

A jakie numery są niezbędne do ustalenia tego licznika i wyposażenia?

no przeciez napisane , na WLEPCE masz kody , rozszyfruj je sobie i po kłopocie!

Wlepke znajdziesz w wnęce na kolo zapasowe lub pod tylnią kanapą :gwizdanie:

ps. Napalic sie na auto nie wróży nic dobrego, co nagle to wiesz..... nic chciałes Angola to zycze bez awaryjnej jazdy :gwizdanie:

Opublikowano

Wiem, że z napalania jeszcze nigdy nic dobrego nie wyszło ale saf fakt nie wystarczy :)

Ważne, że rama jest prosta, nie jest skrzywiony i prawie wszystko działa :)

hehe

To super autko.