eneron Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Jak rozpoznać czy w modelu B5 są zarówki H4 czy H7 ?? Znalazłem takie coś: http://img47.imageshack.us/my.php?image=zarowkiak9.jpg Po czym mogę poznać, że w danym modelu są zamontowane zintegrowane światła przeciwmgielne ??? Rozglądam sie za A4 97-99r no i może to detal i drobnostka ale zależy mi na tym aby atuo bylo wyposażone w żarówki H7. Obecnie w Mondeo są żarówki H7 świateł mijania i osobne H7 świtełdrogowych i jak zapale drogowe to w sumie świeci 4 żarówki H7 i droga jest równomiernie rozświetlona od zderzaka aż po horyzont a przy żarówkach H4 gdy sie zapali długie to włókno od świateł mijania gaśnie i jest bardzo zła widoczność:/ Generalnie 220 W z 4 żarówek H7 zaświeci jaśniej i lepiej rozświetli drogę niż 110 W z dwóch żarówek H4. Chciałbym sie dowiedziećpo czym poznać z zewnątrz, że auto ma wbudowane światła przeciwmgielne, co za tym idzie ma żarówki H7 osobne do drogowych i osobne do mijania ?? [ Komentarz dodany przez: Iceman: 25-04-2007, 23:32 ] kolego zapraszam do przeczytania regulaminu i odwiedzenia działu Newbie [ Komentarz dodany przez: Iceman: 25-04-2007, 23:34 ] temat do odblokowania po wizycie w dziale Newbie [ Komentarz dodany przez: Iceman: 26-04-2007, 21:07 ] odblokowany
schiller Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 wyciagnij i sprawdz. H7 sa mniejsze. Po czym mogę poznać, że w danym modelu są zamontowane zintegrowane światła przeciwmgielne ??? na szybce reflektora pisze Bosch
eneron Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2007 wyciagnij i sprawdz. H7 sa mniejsze. Po czym mogę poznać, że w danym modelu są zamontowane zintegrowane światła przeciwmgielne ??? na szybce reflektora pisze Bosch Dzięi za szybką odpowiedź Tylko po napisie moge poznać z zewnątrz, że to wersja z żarówkami H7 ???? A Valeo ma H4 tak?? Sa jescze jacyś inni producenci lamp przednich do A4 oprócz Boscha i Valeo ??
schiller Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Tylko po napisie moge poznać z zewnątrz, że to wersja z żarówkami H7 ???? A Valeo ma H4 tak?? Sa jescze jacyś inni producenci lamp przednich do A4 oprócz Boscha i Valeo ?? nie, pytales o te z zespolonymi przeciwmgielnymi, a to sa wlasnie bosch-a.
eneron Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Tylko po napisie moge poznać z zewnątrz, że to wersja z żarówkami H7 ???? A Valeo ma H4 tak?? Sa jescze jacyś inni producenci lamp przednich do A4 oprócz Boscha i Valeo ?? nie, pytales o te z zespolonymi przeciwmgielnymi, a to sa wlasnie bosch-a. A te zwykle lampy bez zespolonych przeciwmgielnych to występują tylko z żarówkami H4 ????? Generalnie jak rozpoznać z zewnątrz, lampy z zespolonymi i bez zespolonych swiatel przeciwmgielnych bez wyjmowania żarówek czy lampy mają H4 czy H7 ? Jestem tak uczulony na H4, że nawet jestem skłonny kupić Passata B5 gdzie chyba H7 są fabrycznie a H4 nie wystepują w ogóle. Stąd te moje dociekliwe pytania odnosnie żarówek w audi, bo nie ukrywam, Audi bardziej mi sie podoba i wolałbymsie stać posiadaczem tej marki niż VW
schiller Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 tak jak mowilem z przeciwmgilnymi byly tylko bosch-a. a co do valeo to chyba juz wszystkie po I lifcie mialy H7 ale tu nie jestem pewny. ale ogolnie to nie problem, kupujesz jakies zwykle najzyklejsze i wymieniasz je na zespolone (lampy+kierunki) valeo po II lifcie czyli te soczewkowe i to bedzie najlepsze rozwiazanie
Rekomendowane odpowiedzi