Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Problem z oponami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie ostatnio zauwazylem na swoich oponach o profilu 65 wklesniecia. Wiem ze to dziwne, zamiast buly zrobily sie wklesniecia. Wystepuja one po jednym na oponach (z przodu i z tylu) po stronie pasazera. Zrobilbym zdjecia ale sie nie oplaca bo nie bedzie na nich nic widac bo nie sa to znowu jakies wielke wklesniecia. Czy to moze byc cos groznego??? Od czego sie moglo to stac???

Opublikowano

Zobacz ile lat maje te opony bo mi na za stare wygladaja. Szukaj oznaczenia DOT

Opublikowano

DOT XB M5 B78 0406 E3 0244540

Opublikowano

z końca stycznia 2006 więc idzie 4 rok ..... kurcze to aż takie mega stare to nie są .... jeżdżą na starszych .... :mysli:

Opublikowano

to masz opony z 2006 roku ale te wklesniecia są od naszych wspaniałych dróg ja kupiłem nowe opony i po 6 miesiącach też mam takie dziury byłem reklamować i gość powiedział że tego nie obejmuje gwarancja że to przez nasze drogi

Opublikowano

to masz opony z 2006 roku ale te wklesniecia są od naszych wspaniałych dróg ja kupiłem nowe opony i po 6 miesiącach też mam takie dziury byłem reklamować i gość powiedział że tego nie obejmuje gwarancja że to przez nasze drogi

stwierdziłem że opony tak naprawdę nie m mają chyba żadnej gwarancji bo też miałem podobny przypadek kiedyś i też nie uznali ponieważ stwierdzili że to uszkodzenie mechaniczne czy cuś takiego ..... to na co jest gwarancja :mysli:[br]Dopisany: 12 Sierpień 2009, 08:35_________________________________________________aaaaa po moich pyskówkach w końcu wymienili :gwizdanie:

Opublikowano

gość mi powiedział że gwarancja obejmuje bieżnik jak by się coś działo na bieżniku jakieś bąble czy coś podobnego a jak na boku opony puści siatka to już nic z tym się nie zrobi

Opublikowano

W sobote bylem u wulkanizatora bo zepsul mi sie wentyl w jednej feldze. Zapytalem go o te wklesniecia na oponach. Powiedzial ze dla opon Pirelli i Michelin to normalne zjawisko, ze w tych oponach takie rzeczy sie zdazaja.

Opublikowano

gość mi powiedział że gwarancja obejmuje bieżnik jak by się coś działo na bieżniku jakieś bąble czy coś podobnego a jak na boku opony puści siatka to już nic z tym się nie zrobi

pier...nie, nic się nie zrobi... trzeba trochę huknąć lub wszystko na piśmie i postraszyć sądem... dużo jest takich przypadków i panowie sprzedawcy niestety przegrywają... więc wychodzi na to, że się da... :good:

Opublikowano

pier...nie, nic się nie zrobi... trzeba trochę huknąć lub wszystko na piśmie i postraszyć sądem... dużo jest takich przypadków i panowie sprzedawcy niestety przegrywają... więc wychodzi na to, że się da... :good:

ale nie każdy jest taki MAŁY jak Ty aby huknąć :polew: