wyder Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Numer część (tych spinek można) po demontażu tapicerki co dalej?
Bart-S Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Nr spinek to: 8E0 868 243 (małe białe) 8E0 867 276 (duże czarne) Po demontażu tapicerki trzeba się dostać do spinek listwy (jej tylna część) nie wiem czy da radę to zrobić bez odłączenia ramy okna (raczej nie - bo tego wymagało np. montowanie "chromu" ) Tutaj masz rzut mniej więcej jak to wygląda: Spinka listwy to (3), listwa chrom to (4), gąbka (18) powinna zostać przy listwie gdy będziesz ją ściągał.
wyder Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2009 A ja kupiłem same listwy (metal) bez uszczelek. Uszczelki przekładam ze starej listwy? Czy ktoś z Mazowsza może pomóc?albo warsztat który to wymieni. ile tych spinek kupić?
Bart-S Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Uuu to nie wiem co teraz - ja miałem aluminium już z uszczelką. Wyjaśnij mi jedną rzecz - masz czarne i zakładasz chrom, czy wymieniasz chromowaną z powodu zużycia?
wyder Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Wymieniam chromowane ze względu na zużycie
Bart-S Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 W takim razie nie potrzebujesz spinek. Będziesz miał z demontowanych...
wyder Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Rozumiem, ile czasu mniej więcej zajmuje montaż /// Demontaż tych listw? Ile kupić spinek zapasowych do tapicerki drzwi.??
Bart-S Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Trudno powiedzieć - zależy od majstra, jeśli będziesz sam robił to współczuję. U mnie firma robiła - wyrobili się w kilka godzin z wszystkim, łącznie z klejeniem szyb. Jeśli chodzi o zapas to zapobiegawczo kupiłem pełny komplet - białe są po 2szt na drzwi, ale to raczej Ci nie pęknie. Czarne są jeśli się nie mylę 6szt na drzwi przód a po 4 na tył.
wyder Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Oki dzięki Kto poleci z Mazowsza majstra do wymiany tych listw? ps. same w drzwiach. W audi krzyknęli uwaga 1000zł ;/
akjam Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Oki dzięki Kto poleci z Mazowsza majstra do wymiany tych listw? ps. same w drzwiach. W audi krzyknęli uwaga 1000zł ;/ :wallbash: To masakra jakaś jest! P.S. Może jakaś firma, która zajmuje się szybami albo jakiś lakiernik? Ja bym szukał tutaj. Wiem, że Bart robił całość w firmie, która zajmuje się wymianą szyb.
Bart-S Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Dokładnie - cała usługa w firmie Jurpol (przedstawiciel Pilkingtona) wyniosła mnie 670zł. Cena za demontaż i założenie tylnych bocznych szyb + założenie listwy ozdobnej dachowej + listwy drzwiowe (zabawa z tapicerką i demontażem ramy okna). Z tego co rozumiem kolega wyder uzgadniał tylko cenę wymiany listw drzwiowych? 1k? Za całość wołają chyba 1.5k oczywiście bez części
wyder Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2009 tak tylko listw bocznych od drzwi. ktoś z Mazowsza robił już taką wymianę, dokładkę?? jak tak to gdzie??
HiRide Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Dokładnie - cała usługa w firmie Jurpol (przedstawiciel Pilkingtona) wyniosła mnie 670zł. Cena za demontaż i założenie tylnych bocznych szyb + założenie listwy ozdobnej dachowej + listwy drzwiowe (zabawa z tapicerką i demontażem ramy okna). Z tego co rozumiem kolega wyder uzgadniał tylko cenę wymiany listw drzwiowych? 1k? Za całość wołają chyba 1.5k oczywiście bez części jak teraz zamykaja i otwieraja sie drzwi ? identyko jak przed cala operacja ? Ja sie tego wlasnie boje bo w czwartek jade na scieme wszystkich szyb i nie che zeby potem mi w srodku skrzypialo i trzeszczalo bo teraz jest cichutko
Bart-S Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Prawa strona identycznie ale przy lewej coś skopali - jest problem z tylnymi drzwiami. Jak zamykam drzwi uszczelka ramki okna przsuwa mi delikatnie osłonkę słupka B a powinna wchodzić na nią. Podejrzewam że źle zamotowali ramkę - mam zamiar poprawić to przy okazji następnych modów.
HiRide Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Prawa strona identycznie ale przy lewej coś skopali - jest problem z tylnymi drzwiami. Jak zamykam drzwi uszczelka ramki okna przsuwa mi delikatnie osłonkę słupka B a powinna wchodzić na nią. Podejrzewam że źle zamotowali ramkę - mam zamiar poprawić to przy okazji następnych modów. no wlasnie ja goscia przypilnuje zeby to zrobil identyko jak bylo wczesniej bo juz jestem na to uczulony btw ide zaraz robic zdjecia dla ciebie
Bart-S Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Mariusz - tylko spinki kup do tapicerki, na bank coś popęka a w takich zakładach będą mieć ich na miejscu.
HiRide Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Mariusz - tylko spinki kup do tapicerki, na bank coś popęka a w takich zakładach będą mieć ich na miejscu. no jak beda miec to po co kupowac nie no facet sie zarzeka ze je ma na miejscu juz ..zobaczymy bo jak nie to bedzie smigal do aso i nie moim autem
Rekomendowane odpowiedzi