golab24 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Witam Co moze byc przyczyna drgan nadwozia nasilajacych sie z czasem jazdy. Jak rano odpalam samochod to drgania sa ale leciutkie, akceptowalne, jak silnik dochodzi do 90 stopni to nadal drgania sia znikome, jednak stopniowo pojawiaja sie wraz z jazda i po powiedzmy 10km albo 30 min juz sa dosc silne. Chodzi o drgania ktore sa odczuwalne rowniez na postoju. Co ciekawe drgania najbardziej odczuwam na lewej stronie przedniego zderzaka (od kierwowcy) jednak wymienilem lewa poduszke pod silnikiem i nic (zostaly jeszcze 3 poduszki, kolo masowe i chyba ogolnie stan silnika). Czy kolo masowe jak jest zepsute to daje taki efekt ze na zimnym nic? Czy uszkodzona prawa poduszka pod silnikiem moze powodowac wieksze drgania lewej strony samochodu niz prawej gdzie jest umiejscowiona? Czy lewa poduszka (a wlasciwie guma) pod skrzynia moze tak badzo przenosic drgania na przod samochodu. Dodam ze zadna z poduszek nie jest oberwana tak zeby metal o metal dzwonilo. I ostatnie czy ktos zna speca od tych spraw w Poznaniu albo Szczecinie, bo mechanicy u ktorych dotad bylem to lubia wymieniac a nie diagnozowac, bardziej im sie czasowo oplaca.
sk baton Opublikowano 1 Maja 2007 Opublikowano 1 Maja 2007 Znam warsztat w Szczecinie serwis bmw prowadzi go młody chłopaczek dodam że nie jest tani ale ma poważanie postaram sie dorwać nr.tel jak cie interesuje.
golab24 Opublikowano 26 Września 2007 Autor Opublikowano 26 Września 2007 Jasne jak bedziesz mial telefon to super. ja wymienilem druga poduszke i nadal sa drgania, teraz mysle ze to albo kolo dwumasowe alebo ogolnie problem z zaworami cisnieniem, musialbym sprawdzic.[br]Dopisany: 06 Maj 2007, 22:46 _________________________________________________To nie jest: - kolo dwumasowe (wymienione) - poduszki pod silnikiem (wymienione ale prawa jest za 110zl wiec nie jestem pewien) - poduszki pod skrzynia (wymienione ale prawa jest z HP)
Hauzer Opublikowano 26 Września 2007 Opublikowano 26 Września 2007 Będę śledził ten temat bo jak duża część posiadaczy A4 z tym silnikiem, odczuwam drgania budy Najgorsze jest to, ze mechanicy niepotrafią stwierdzić co jest nie tak Ja u siebie tez powymieniałem poduszki pod silnikiem i skrzynią biegów i nic to niedało. Wymieniłem też tłumik drgań.
golab24 Opublikowano 27 Września 2007 Autor Opublikowano 27 Września 2007 Ja rowniez wymienilem tlumik drgań ukladu wydechowego. Zmienilem rowniez olej na 0W40.
Rekomendowane odpowiedzi