Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Amorki tył/przód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś z kolegów miał do czynienia z amorkami, których producentem jest amerykańska firma Gabriel, jednak wykonaniem części na europe zajmuje się jej francuska filia (wszystko made in France)?

Nie znalazłem żadnych opinii na temat tych amortyzatorów a cena jest b.atrakcyjna. Na angielsko-języcznych forach znalazłem natomiast raczej dobre opinie na ich temat. Po oględzinach wzrokowych jakość wykonania oceniam na b.dobrą tylko jak z jakością użytkową ??? Może ktoś posiada jakieś doświadczenie i może się nim podzielić.

Dziękuje i pozdr.

Opublikowano

Na forach anglojęzycznych mają inną nawierzchnię :)

Przez co ich wypowiedzi mogą nie być miarodajne dla naszych warunków drogowych..

Ja nie słyszałem o tej firmie, natomiast wziąłbym pod uwagę to co napisałem powyżej.

Opublikowano
  • Autor

Na forach anglojęzycznych mają inną nawierzchnię :)

Przez co ich wypowiedzi mogą nie być miarodajne dla naszych warunków drogowych..

Ja nie słyszałem o tej firmie, natomiast wziąłbym pod uwagę to co napisałem powyżej.

Trochę pojeździłem po ich drogach i szczerze mówiąc z całą pewnością mogę stwierdzić, że o ile główne drogi przeltowe i dużą część dróg w mieście mają rzeczywiście nie najgorsze (czyt. dobre ale tylko w większych aglomeracjach) ale nie wszystkie, o tyle pozostałe z całą pewnością wszystkie pozostałe to shit niejednokrotnie gorsze od naszych...

Jeśli jednak ktoś posiada jakieś sprawdzone informację proszę je tutaj umieścić.

Cena jest naprawdę zachęcająca - z hurtowni można mieć w cenie 29e/szt - przód i 16,99e/szt. - tył. Pondadto producent udziela gwarancji na 2 lata lub 322 tys km. - brzmi również zachęcająco choćby dlatego, że zapewniją wymianę każdej jednostki nie uszkodzonej powierzchniowo mechanicznie bez względu czy była zainstalowana w serwisie czy też samemu.

Opublikowano

Na niemieckich forach sa podzielone uwagi odnosnie amortyzatorow Gabriel. Przewaga jednak na korzysc tej firmy.

• 2 lata później...
Opublikowano
  • Autor

Dla mało zdecydowanych mogę powiedzieć po pewnym czasie użytkowania, że generalnie polecam. Amortyzatory spisują się na naszych polskich, dziurawych drogach wzorowo - póki co nic się nie dzieje. Przejechane jakieś 50kk w chwili obecnej. Osobiście nabyłem okazyjnie na wyprzedaży za granicą w cenie 25e/szt. tylko musiałem wziąć 3 komplety :-)