Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Błąd 16989 P0605 - brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Tak jak w temacie. Turbo dmucha 0.6 przepływka czuje wiatr dobrze, mechanicznie git, a jednak brak mu wigoru. Ręce opadają... Auto ma LPG stag 300 Pomocy

Control Module Part Number: 8D0 907 557

Component and/or Version: 1,8l R4/5VT MOTR HS D05

Software Coding: 04001

Work Shop Code: WSC 00000

1 Fault Found:

16989 - Internal Control Module: ROM Error

P0605 - 35-00 - -

Opublikowano

Witam

16989 P0605 425D Sterownik ECM - wadliwe działanie pamięci ROM. Brzmi dość poważnie i zapewne ma wpływ na poprawne działanie auta.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

autodata karze sprawdzić zasilanie wiec sprawdziłem i jest ok rozbierałem ecu i grzebane w nim nie było. co robic?? ;(

Opublikowano

autodata karze sprawdzić zasilanie wiec sprawdziłem i jest ok rozbierałem ecu i grzebane w nim nie było. co robic?? ;(

Wyglada na to, ze sterownik sie pozegnal, auto zawirusowane masz? Jak nie to mozesz sprawdzic podmieniajac od kogos taki sam sterownik (moze na spocie).

Opublikowano
  • Autor

Auto bez wirusa a jak podmienię ecu czy immo nie zwariuje? sterownik na alle drogo za 150 jest.

Opublikowano

ik na alle drogo za 150 jest

Dobre pytanie :mysli:

Opublikowano
  • Autor

kompresja po 10 bar na każdym po ojeju 12 bar czyli ok ale zauważyłem ze kolektor pęknięty jest na górze i trochę pierdzi czy to może być winą spadku mocy? turbo bije na 0.6 bar

Opublikowano

Turbo pompuje OK, ten błąd może się pojawiać w przypadku chip lub przeładowania.

Jak masz gaz, to proponuję odłączyć akumulator a potem pojeździć na samej benzynie i sprawdzić.

Opublikowano
  • Autor

Ma LPG. No zrobię jak mówisz ale wątpię że pomoże. Dzwoniłem do elektryka który naprawia ECU i jestem umówiony po 1 września na diagnozę. dam znać jak i co. Śmieszy mnie tylko jedno... Do niego jedzie się łąką, polem, lasem, gdzie wrony pętle mają a samochody robi z całej polski. :> liczyłem przyśpieszenie i ma 13s do 100km/h ;( koszmar

Opublikowano

Wszyscy robią samochody z całej Polski :polew:

Ostatnio tak znajomemu gość powiedział od montażu klimy. Że nikt poza nimi nie poradzi sobie w pewnym aucie. A znajomy w 2 popołudnia zamontował climatronic, podjechałem, zakodowałem, zmieniliśmy moduł centralnej elektryki i działa jak należy.

Wypadało by zadzwonić z informacją do kolesia, że mają już konkurencję. :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Prawdy się nie dowiesz. Wiem że 2 tyg czekam w kolejce. Kupiłem A4 tanio i muszę teraz cierpieć ale większość zrobię sam :kox: n75 poszedł do kosza a w jego miejsce poszedł zaworek dławiący. jest lepiej ale mało.