Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AYM] Świecąca kontrolka AIRBAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam - wczoraj autko odprowadzone do garażu wszystko było ok,dziś idę po autko a tu pali się cały czas ABS , posiadam interfejs OBD k+l line ,ale nie moge sie połączyć z AIR BAG , wyskakuje jakiś komunikat że mam jakiś starszy sterownik i nie moge się połączyć , co z tym można zrobić , prosze o pomoc - pozdrawiam

Opublikowano

Kolego,ustaw start baud na 0,jeśli to nie pomoże to 240,w opcjach ustawienia portu najlepiej jak ustawisz (zaawansowane) 1040,powinno złapać komunikację.

Opublikowano
  • Autor

witam - oczywiście zastosuje się do porady kolegi ale jeszcze wracając do tematu ,ten mój interfejs na dziś łączy się tylko z wersją VAG - COM beta 0.81 oraz z polskim VAG - 208.1 pl ,czy to mozliwe żę tak ma być - pozdrawiam

Opublikowano

Czy to zależne od wersji to nie wiem,ja mam 311.2 z witaminką,silnik,ABS się połącze ale Airbagiem ni cholery,a drażni mnie długo gasnąca kontrolka,jak dzisiaj nie znalazłem sposobu na komunikację z poduszką.

Opublikowano

do tego potrzeba VAGA który gada po CANie.

311,2 nadaje się do aut do 2000 roku bez CANA.

Opublikowano
  • Autor

do tego potrzeba VAGA który gada po CANie.

311,2 nadaje się do aut do 2000 roku bez CANA.

witam - czyli mój interfejs jest za stary,tylko czemu łączysiętylko z 2 wersjami VAG , z pozostałymi program VAG nie widzi kabelka - pozdrawiam

Opublikowano

Audi zaczęło mieszać z komunikacją.

Niektóre moduły nawet w 2006 roku chodzą jeszcze po podwójnej linii K.

Większość z nich jednak ma już diagnozę po CANie.

Opublikowano
  • Autor

Audi zaczęło mieszać z komunikacją.

Niektóre moduły nawet w 2006 roku chodzą jeszcze po podwójnej linii K.

Większość z nich jednak ma już diagnozę po CANie.

witam - czyli juz nic sie nie zrobi , ewentualnie proszr o link do takiego kabelka , jaki to musi byc , w miare nie drogi , dla swoich potrzeb - pozdrawiam

Opublikowano

Kontrolka AIRBAG często zapala się gdy mamy problem z zaśniedziałymi stykami przy kostkach foteli. Zanim rozwiążesz problem ze swoim interfejsem możesz spróbować odpiąć żółte wtyczki pod fotelami (jedna siedzi w podłodze pod plastikową klapką a druga pod fotelem) i przeczyścić je płynem do czyszczenia styków np. Kontakt 61. Niestety i tak trzeba będzie podłączyć się do poduch aby skasować błąd :confused4:

Nie jestem pewien ale wydaje mi się że Twoje możliwości dianostyczne ogranicza brak dodatkowej linii K w Twoim interfejsie - może warto by zakupić coś takiego na stronie viakena? http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=103 Sam używam tego samego modelu i nie ma problemu z łączeniem się z modułem poduszek.

Opublikowano
  • Autor

Nie jestem pewien ale wydaje mi się że Twoje możliwości dianostyczne ogranicza brak dodatkowej linii K w Twoim interfejsie - może warto by zakupić coś takiego na stronie viakena? http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=103 Sam używam tego samego modelu i nie ma problemu z łączeniem się z modułem poduszek.

interfejs OBD k+l line - czyli ten który ja mam nie pójdzie , kupię tego którego proponujesz tylko żeby spełnił swoje zadanie - pozdrawiam

Opublikowano

W której części WLKP mieszkasz? Jeśli blisko mnie, możemy zorganizować małego mini-spota i sprawdzić "fejs" zanim dokonasz zakupu :good:

Opublikowano

CAN commanderem jeszcze się nie bawiłem ale ponoć polecany :)

Opublikowano

Nie nadaje się do diagnostyki i jeszcze mniej nim zrobicie.

Opublikowano

No to co polecisz szogun? Zwykły KKL od Viakena? Czym Commander się różni od w/w? Wydawało mi się że z godnie z nazwą robi to samo co KKL + obsługa szyny CAN? More details please :)

Opublikowano

:decayed: :decayed: :decayed:

Jak nie pracowałeś na tym to nie będziesz widział różnicy.

Szogun ma rację.

Vagcancomander jest dobry do cofnięcia "szafy" a nie do diagnozy czy usterek.

Podwójny KKL nie zawsze się sprawdza w autach po 2000 roku.

Opublikowano

Chciałem zmienić fejs aby mieć dostęp do modułów z którymi nie mogę się połączyć - wydawało mi się że commander załatwi sprawę a tu się okazuje że trzeba będzie wziąć normalną podróbkę CAN-a za jakieś 400 zyli.

Opublikowano
  • Autor

witam - no to niech wkońcu ktoś się wypowie jaki fejs kupić , jedni chwalą,drudzy mówia ze się nie nadaje - pozdrawiam

Opublikowano

Kup VIAKENA - wyjdzie tanio a w zupełności wystarczy.

Opublikowano
  • Autor

witam - VIAKENA , czyli konkretnie co ??? , i jeszcze jedno pytanie na jakim Vag powinien chodzić ten fejs " OBD k+l line " , bo mi tylko chodzi z wersją plską VAG 208.1 oraz z wersją VAG - beta 0.81 , coś mi się zdaje żę chyba też problem z fejsem - pozdrawiam