Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O ja, fajna ta poświata.... i jeszcze zegarek radiowy... :banan:

Na tych zwykłych ringach z allegro też jest takie efekt? :facepalm:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wszystkie poliftowe zegary mają zegar radiowy, a co do ringów z allegro nie wiem, ja mam fabryke, czyli nawet nie jest to chrom, tylko jakby alu szczotkowane, coś takiego.

Opublikowano

Wszystkie poliftowe zegary mają zegar radiowy, a co do ringów z allegro nie wiem, ja mam fabryke, czyli nawet nie jest to chrom, tylko jakby alu szczotkowane, coś takiego.

Aha, to jednak A6 było zawsze bardziej podpicowane niż A4 :decayed::facepalm:

Ja w dalszym ciągu szukam z A4, bo jednak zależy mi na pełnej funkcjonalności, razem z regulacją podświetlenia i sygnału otwarcia drzwi :banan:

---------- Post dopisany at 21:40 ---------- Poprzedni post napisany at 21:40 ----------

ja nie mogę tego filmiku odpalić... :facepalm::facepalm::facepalm:

Mi na stronie też nie chciał ruszyć, jak ściągnąłem to ruszył

Opublikowano

posłuchałbyś r4... ;>

a co do podświetlenia, cos sobie przypominam, ze jak podłączałem tylko "jedną parę" zasilania to ruszało,

ale woltomierz pokazywał 8v, tak jakby zasilacz kucał, ale to niemożliwe - zasilacz atx ;>

w każdym razie nie łączyło sie z licznikiem... sprawdź w aucie

Opublikowano

Oczojebne te wskazowki w Twoich zegarach kaju :naughty:

Opublikowano
posłuchałbyś r4... ;>

a co do podświetlenia, cos sobie przypominam, ze jak podłączałem tylko "jedną parę" zasilania to ruszało,

ale woltomierz pokazywał 8v, tak jakby zasilacz kucał, ale to niemożliwe - zasilacz atx ;>

No bo zasilanie na dwóch pinach odpala tylko pełne podświetlenie, wiadomo, że nie pokaże Ci od razu zasilania i temperatury oleju :decayed:

---------- Post dopisany at 21:46 ---------- Poprzedni post napisany at 21:45 ----------

Oczojebne te wskazowki w Twoich zegarach kaju :naughty:

Ty miałeś przyjemność oglądać je osobiście, niestety tylko przed południem, ale zaszczyt masz :decayed:

Opublikowano

No właśnie w nocy efekt lepszy. To w B6 słabiej świecą i nie ma takiej poświaty , ale za to tarcze lepiej mi podświetla :grin:

Opublikowano

ten dcf w poliftach aszóstkowych to jakis moduł wewnatrz, czy na pcb juz siedzi?

w aczwórkowym 1/2 jaegerze, był moduł zewnetrzny, w fulu mam piny na pcb i wycietą obudowe,

ale nie zdarzyłem spr, bo `1/2 poszedł do ludzi.

Opublikowano
No właśnie w nocy efekt lepszy. To w B6 słabiej świecą i nie ma takiej poświaty , ale za to tarcze lepiej mi podświetla :grin:

Pod koniec stycznia powinienem być, to się ustawimy jakoś o ciemniejszej porze, pobawimy się komputerami i skroimy coś na mieście :decayed: nie miałem przyjemności rozbierania blatu z B6, nie wiem jak tam są diody ułożone i czy czasami mocniejsze nie są :eusathink:

Opublikowano

hehe,

inaczej: czy w A6 blacie moduł zegara synchronizowanego radiowo - "palemka" siedzi juz na plycie licznika,

czy jakis moduł jest wpiety np. na goldpinach..

Pytam bo w 1/2 fisie jaeger'a był z tyłu dopiety moduł, a w full fisie vdo nie mam dcf'a (a4) jest otwór z tyłu i cztery pola lutownicze,

czyli tak jak w jaegerze, z tym ze nie ma pinów na zewnatrz

uff.... rzeczywiscie poprzedni post to mocny skrót myslowy ;>

pzdr.

assist

Opublikowano

aaaaa teraz w domu jestem :decayed: navi nie mam wiec nie wiedziałem że takie cuda są :grin:

---------- Post dopisany at 21:59 ---------- Poprzedni post napisany at 21:57 ----------

hehe,

inaczej: czy w A6 blacie moduł zegara synchronizowanego radiowo - "palemka" siedzi juz na plycie licznika,

czy jakis moduł jest wpiety np. na goldpinach..

Pytam bo w 1/2 fisie jaeger'a był z tyłu dopiety moduł, a w full fisie vdo nie mam dcf'a (a4) jest otwór z tyłu i cztery pola lutownicze,

czyli tak jak w jaegerze, z tym ze nie ma pinów na zewnatrz

inaczej, bo chłopie zapodajesz tematem nie do ogarnięcia :grin:

te czarnej czteropinowej kostki nie mam w liczniku czyli atomowy ogolnie nie podpięty a palmę mam :grin:

Opublikowano
posłuchałbyś r4... ;>

teraz mi na wyświetlaczu kilometrów pokazuje w pozycji dziennej napis FUSE...

tia...

masy z 7 i 9 pinu odłączyłem i bangla.... dzięki...

teraz spróbuje zreanimować wyświetlacz przez dociśnięcie taśmy bo mam trochu martwych linii

jak nie da rady to chyba trza będzie sprawny wyświetlacz nabyć i przelutować...

Opublikowano

ale otwór prostokątny jest w Twoim budziku?

kur*wa jeden obraz tysiąc słów ;)

jutro zapodam zdjecia pleców budzika 1/2 MM i fulla VDO

Opublikowano
posłuchałbyś r4... ;>

tia...

teraz spróbuje zreanimować wyświetlacz przez dociśnięcie taśmy bo mam trochu martwych linii

Od razu kupuj wyświetlacz. FUSE to nic innego jak bezpiecznik :wink: tak Ci może pokazywać na stole, choć nie powinno, daj mase z 24 na 7 pin i powinno być OK.

---------- Post dopisany at 22:03 ---------- Poprzedni post napisany at 22:02 ----------

ale otwór prostokątny jest w Twoim budziku?

kur*wa jeden obraz tysiąc słów ;)

jutro zapodam zdjecia pleców budzika 1/2 MM i fulla VDO

A nie wiem, nei pamiętam :decayed:

Opublikowano

dopytuje, bo byc moze mozna dorezac dcf'a

stad pytanko, czy jest jakis modul dolepiony do plyty na pinach, tyle ze wewnatrz,

czy pcb sie róznią i juz jest defaultowo na plycie ...

ech, nie idzie mnie to dzisiaj ;>

Opublikowano

nie wiem ja wtyczki nie mam a palme mam, ale w poprzednim vdo też z A6 wtyczka była... :whistling:

---------- Post dopisany at 22:08 ---------- Poprzedni post napisany at 22:07 ----------

posłuchałbyś r4... ;>

tia...

linii nie zlikwidujesz, tez próbowałem kiedyś, jak coś to wyświetlacz mam :decayed:

Opublikowano

Miniliftowe A6 chyba mają wtyczkę od palmy, polifty już miałem u siebie 1/2FIS A4 to nie miał, a teraz z A6 też nie mam wtyczki.

Opublikowano

dobra, Kaju nie doczytałem Twojego posta "ze słomką::polew::polew:

tak, oto loto, jesli gniazda nie ma, to znaczy ze moduł jest wewnatrz i teraz pytanie: czy zmodernizowali pcb,

czy zastosowali jakies piny i siedzi dolepiony moduł do plyty licznika..

zaraz, zaraz, czy w a6 nie ma anteny dcf w okolicach tylnego zderzaka?

Opublikowano
Miniliftowe A6 chyba mają wtyczkę od palmy, polifty już miałem u siebie 1/2FIS A4 to nie miał, a teraz z A6 też nie mam wtyczki.

Ty sam masz palmę ziomek, ja w pelnym lifcie miałem wtykę, w minilifcie nie mam i ciekawe co będzie w polifcie od Vauxhall`a :grin:

Opublikowano

u mnie 1/2 polift, tyle ze magneti marelli (jaeger) miał wtyczke z tyłu