Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6] Jak dodac sportowy warkot bez wymiany tlumika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Czy da sie uzyskac taki troche glebszy odglos/warkot silnika jak sie ostro wkreca na obroty ale bez modyfikacji tlumika? Nie chcialbym zmieniac tlumika, bo bole glowy po ulterze w Cinquecento juz przerobilem...

Za podpowiedzi dziekuje i pozdrawiam.

Opublikowano

Spróbuj usunąc katalizator jezeli takowy posiadasz u kumpla w Mercu pomogło :a4fan::wink: POZDRAWIAM

[ Dodano: 29-04-2007, 23:14 ]

Jest Jeszcze Opcja HARD tzn:

-Wiertarka

-Dobre Wiertło = Mała Dziurka w Wydechu

Basik jest tylko napewno nie sportowy.. Raczej jak z ciagnika hahae :lol::a4fan:

Opublikowano
próbuj usunąc katalizator

glupota jakich malo

chesz sie cieszyc fajnym gangiem z silnika to tylko dedykowany wydech moze wymiana jedego z tlumikow pomoze.

wszsko inne bedze bledem a przekonasz sie o tym po fakcie kiedy moze byc problem przywrocenia pierwotnego stanu

[ Dodano: 30-04-2007, 22:00 ]

Mała Dziurka w Wydechu
tego tez nie polecam w aucie za 40-50 tys gdze nad niuansami konstrukcyjnymi (akustyki i rezonansu) wydechu pracowal caly szab ludzi
Opublikowano
Spróbuj usunąc katalizator jezeli takowy posiadasz u kumpla w Mercu pomogło :a4fan::wink: POZDRAWIAM

-Wiertarka

Basik jest tylko napewno nie sportowy.. Raczej jak z ciagnika hahae :lol::a4fan:

Chronic przed takimi wynalazkami :evil: Idiotyczne pomysly, chcesz miec fajny wydech to zainwestuj w porzadny tlumik koncowy (polecam Sebringa), przy wiekszych ingerencjach w uklad wydechowy (wymiana calego wydechu) mozna ladne przyrosty mocy uzyskac.

Opublikowano

Filterek stożkowy daje bardzo ładne brzmienie, ale w przypadku turbo efekty są raczej marne. Dodatkowo przy przepływomierzu czasem pojawiają się problemy z pomiarami przez w/w i potem błędy w ECU.

Nie wiem jak to jest w przypadku A4, ale miałem poprzednio FC z silnikiem 2.0 turbo i po założeniu stożka bardzo ładnie silnik zaczął brzmieć.

Może popytaj w tą stronę, czy ktoś zamontował i jak to się sprawdza?

Mój ojciec ma silnik 2,5 l V6 i po założeniu stożka dźwięk jest po prostu niesamowity!!

Ale to V6...

Może spróbuj...

Powodzenia

Opublikowano

i bez wymiany mozna miec fajny odglos a mianowicie a A4 srodkowy wydech mi sie skonczyl ale w srodku czyli jest po prostu pusty i jak na razie bardzo mi sie to podoba odglosik w deche i przerabiac nie musialem przebieg zrobil swoje a w mym 7 letnim autku te marne 130tys mil na orginalnym wydechu to i tak niezle

Opublikowano

-Wiertarka

Chronic przed takimi wynalazkami :evil: Idiotyczne pomysly, chcesz miec fajny wydech to zainwestuj w porzadny tlumik koncowy (polecam Sebringa), przy wiekszych ingerencjach w uklad wydechowy (wymiana calego wydechu) mozna ladne przyrosty mocy uzyskac.

zgadzam sie calokowicie :wink:

jezeli ci zalezy naprawde na dobrym brzmieniu zmien uklad wydechowy ,catback , a uslyszysz naprawde piekne brzmienie , jak Ci sie nie pali to poczekaj bo na poczatku czerwca bede go wstawial to zapodam foty i filmik to sobie obejrzysz , rozne sa firmy i rozne brzmienia ja akurat wybralem niski basowy ...ale agresywny poprostu

miodzio :biggrin:

na tym filmiku gostek wsadzil wydech Borla ten sam ktory ja chce wlozyc

http://www.youtube.com/watch?v=xF0XSV93jTU

Opublikowano

-Wiertarka

zgadzam sie calokowicie :wink:

jezeli ci zalezy naprawde na dobrym brzmieniu zmien uklad wydechowy ,catback , a uslyszysz naprawde piekne brzmienie , jak Ci sie nie pali to poczekaj bo na poczatku czerwca bede go wstawial to zapodam foty i filmik to sobie obejrzysz , rozne sa firmy i rozne brzmienia ja akurat wybralem niski basowy ...ale agresywny poprostu

miodzio :biggrin:

na tym filmiku gostek wsadzil wydech Borla ten sam ktory ja chce wlozyc

http://www.youtube.com/watch?v=xF0XSV93jTU

Ty dobra o h*** wam chodzi chloopaki ja tylko zartowalem z tym wiertlem to chyba jasne ze nikt by sie nie zdecydowal wywiercic dziury w tylnym tlumiku auta :bicz:

A co do tego katalizatora to powiem ze u mojego kumpla w Mercedesie 600 SEL pomoglo i robilo wrazenie naprawde...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Firmowe układy wydechowe - MTM, Milltek - wcale nie są głośne. Wiele osób twierdzi nawet że są za ciche !

Problem lezy oczywiście w pieniądzach - są b. drogie (4-7k zł).

Mozesz - sladem Poźka - zrobic sobie wydech na zamówienie w ElTecu. Jest bardzo elegancki i CICHY, z minimalnym basowym pomrukiem. Koszt to ok 2000zł.

Co do wywalania kata, to oczywiście wydech będzie głosniejszy, ale musisz liczyć sie z tym, że pojawi ci się Check Engine, jako sygnalizacja defekty katalizatora.