watt Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Witam, pojawił sie problem taki : nie pali sie podswietlenie zegarów ( świecą sie kontrolki ) oraz oswietelenie przyciskow do regulacji klimy ( caly panel, wyswietlacze ok) dostaem sie do lampek w liczniku i jutro wymienie tam lampki. ewentualnie moze ktos powiedziec jak zdjac oslone tego kokpitu od klimy i wymienic tam zarowki? lub ktos ma pojecie czy poszedl jakis bezpiecznik? ktory? isc do elektryka czy samemu da rade?? jestem poczatkujacym "mechanikiem";) z gory dziekuje za jakakolweik pomoc i zainteresowanie
Guregoru Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Jak chcesz wiedzieć jak dobrać się do panela klimy to poszukaj w dziale "warsztat" tam jest taki temat "naprawa panela klimatyzacji" czy jakoś tak użyj szukajki a znajdziesz
watt Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2009 wymienilem wszystkie żaróweczki i nadal nic. czy może to być bezpiecznik? czy za te rzeczy odpowiada jeden? i ewentualnie gdzie go znaleźć?
chudineze Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 A może masz skręcone na max podświetlanie zegarów i dlatego nie masz (po lewej stronie pokrętło w liczniku)
watt Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2009 nie nie:) wiem o tej regulacji.
leoncjo Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Sprawdź czy do żaróweczek dochodzi jakiekolwiek napięcie ?? W jakich okolicznościach przestało działac podświetlenie ?? Może ktoś pomylił kable podczas montażu radia ?? Należy zacząć poszukiwania od potencjometru regulacji podświetlenia znajdującego się w zegarach. Jak widzisz można długo pisać .... opisz całą sytuację . Jeżeli chociaż troche znasz się na elektryce powinno się udać, jeżeli nie to lepiej oddać auto do fachowca.
Pandzior Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Sprawdz bezpiecznik nr 3 . U mnie on był sprawcą.
Rekomendowane odpowiedzi