Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Subwoofer oryginał w avancie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

głupie pytanie cz w sedanie też były fabrycznie montowane subwoofery :?: :?: :oops:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a ja mam subwofer po lewej stronie stojac na wprost bagarznika i wszystko dziła bardzo fajnie i pieknie tylne głosniki sa połączone z subwoferem i zmacniaczem i czasami trzeba troszke zmniejszyc sygnał na przednie głosniki bo niewytrzymuja ale jestem zadowolony bo pieknie gra i nie trzeba sie bawic w kupowanie subwoferów ogromnej mocy i szpanowac jak dudni tylko to co jest wystarczy na pewno a dziewczyny i tak sie ogladaja hehehehe oczywiscie za samochodem pozdr.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

a czemu umnie w audi a4 (b5) byłu tylko 2 głosniki i 2 cykawk i to tylko z przodu:( a z tyłu nic.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

U mnie w B7 tez jest po pawej stronie :tongue4:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

B5 ori lewa strona

Witam,

Potwierdzam.

A czy ktoś wie a jeśli tak, to proszę o podanie rozpiski kabli wychodzących z kostki Subwofera. U mnie wychodzi 10szt. (wiązka) w różnych kolorach do deski rozdzielczej pod radio. Problem polega na tym, że NIEMIEC obciął ori. wtyczkę i podłączył sztukując kostki ISO do radia (innego-Standard),pozostawiając niewykorzystane kable luzem. Notabene auto kupiłem bez tego radia a i oryginalnego również nie otrzymałem. Gdy podłączyłem swoje radio do tych kostek (gniazd) dźwięk wydobywa się z przednich głosników, oraz z zamontowanych w tylnych drzwiach. Subwofer (NOKIA)milczy. Dodatkowo jest w nim jakiś wzmacniacz, który też chyba do czegoś służy, ale nie podłączone kabelki nie dają mu szansy się wykazać. Bardzo jestem ciekawy, jakie brzmienie było by z podłączonym subwoferem. Ewentualnie, jak podłączyć kable, aby wykorzystać ten głośnik w bagażniku?. :notworthy:

Opublikowano

ten po lewej ten po prawej :gwizdanie:

poza b5 jest po prawej

Opublikowano

Witam ponownie,

Na forum były różne wypowiedzi, ale nie uzyskałem informacji na temat mojego problemu. Więc sformułuję pytanie trochę inaczej...

a mianowicie:

Czy używa ktoś ori subwofera w - B5 Awant, oraz jak w ori radio wchodzi wtyczka(wtyczki) z kabelkami tzn. jakie kolory...

w które miejsce - połozenie pinów.

Mogłoby to mi pomóc w identyfikacji moich kabelków pozostałych po obciętej wtyczce (wtyczkach) w celu aktywacji mojego zestawu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

co do pinów w wyjściu z radia to zobacz tu http://studio24.prv.pl/ kilkasz na kablomanie-> iso oem i szukasz swojego modelu radyjka :wink4:

Opublikowano

co do pinów w wyjściu z radia to zobacz tu http://studio24.prv.pl/ kilkasz na kablomanie-> iso oem i szukasz swojego modelu radyjka :wink4:

Dzięki Krzyniek.

To już jest coś! Postaram się coś z tych rozwiązań zastosować w moim przypadku.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No ...i problem z kabelkami rozwiązany. Subwoofer fabryczny Działa! :th:

Tylko, że sygnał "line" z mojego radia podłączony do żółtej kostki dawał ciche brzmienie subwoofera we wzmacniaczu aktywnym, więc podłączyłem go poprzez kondensator ceramiczny do kabla wychodzącego z radia na głośniki. Teraz subwofer gra ok. :>

pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie w B6 stojąć przodem do bagażnika też jest z prawej strony,bo z lewej dali odtwarzacz do nawigacji.

Witam,

U mnie, stojąc przodem do bagażnika, z lewej strony mam otwierany schowek i jak go otworzę to nie mam tam nic - poprostu miejsce na jakieś pierdoły, a z prawej strony jak otworzę ten schowek to mam wielką dziurę - beż żadnej tapicerki - jest tam tylko mechanizm otwierania wlewu paliwa razem z linką awaryjnego otwierania tegoż wlewu - CZY W TYM MIEJSCU POWINIEN BYĆ ORI WOOFER??? jak nie to pokażcie jakieś fotki jak to być powinno, a i gdzie są do niego kable :mysli:???

pozdr