Marcin London Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Panowie powiedzdcie mi co moze byc bo nie mam zelonego pojecia. Chodzi mi o dziwny dzwiek wydobyawajacy sie zn pod maski tak jak by sie cos poluzowalo dzieje sie tylko tak jak auto jest na luzie lub na skreconych kolach stoi bo w czasie jazdy jest ok.
Madas Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 opisz ten dźwięk ... ale myślę że to sprzęgło alternatora masz do wymiany ...[br]Dopisany: 30 Sierpień 2009, 22:09_________________________________________________normalka częsta usterka ale na szczęście nie droga
Marcin London Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Dzieki ze odpisales . Samochod jak stoi na luzie to tak jak by glosniej chodzil a obroty sa idealne a jest jeszcze glosniej na luzie skrece kierownica i trzymam na maxa wtedy juz jest naprawde glosno i nawet slychac pisk czasmi nie zawsze.
Madas Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 to na 99 % to co napisałem .... koszt tego kółka to ok 150 zł INA i wymiana 50 zł ...
Bart-S Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Znajdź 2-gą osobę do pomocy - uruchom silnik i obserwuj alternator - druga osoba wyłącza motor, wirnik który kręci się w alternatorze powinien kręcić się jeszcze przez chwilę (2 lub 3 sekundy) po tym jak pasek wielorowkowy już się zatrzyma. Jeśli wirnik staje razem z paskiem - na bank zatarte sprzęgiełko/koło pasowe alternatora. Możesz przeprowadzić jeszcze jeden test - również przy włączonym silniku, druga osoba skręca koła na maksa w dowolną stronę - a Ty nasłuc**jesz skąd dobiega stukanie/brzęczenie. Sprawdzaliśmy ostatnio u kolegi g_sphot - ewidentnie było słychać hałas dochodzący z alternatora.
Marcin London Opublikowano 3 Września 2009 Autor Opublikowano 3 Września 2009 Dzieki za pomoc bylem u mechanika i okazalo sie ze mieliscie racje wymienilem sprzegielko alternatora i jak reka odjol. dzieki pozdrawiam
Madas Opublikowano 4 Września 2009 Opublikowano 4 Września 2009 Dzieki za pomoc bylem u mechanika i okazalo sie ze mieliscie racje wymienilem sprzegielko alternatora i jak reka odjol. dzieki pozdrawiam no tylko się cieszyć że prognoza się sprawdziła w 100% ..... :good:
Rekomendowane odpowiedzi