wmazur Opublikowano 1 Września 2009 Opublikowano 1 Września 2009 Witam jestem nowy, nabyłem Audi A4 z 2006 r 2,0 TDI ma bardzo dziwny objaw prze nawet lekkim skręcie w lewo słychać jak zaczyna tak jakby głośniej pracować silnik, lub coś w kole mruczy i to dość głośno . Poduszki po silnikiem i pod skrzynia są wykluczone takze jeśli mam ktoś jakiś pomysł bardzo będę wdzięczny Pozdrawiam .
Gość PrZeMiAn Opublikowano 1 Września 2009 Opublikowano 1 Września 2009 Pompa wspomagania była sprawdzana ?
tklimczak Opublikowano 1 Września 2009 Opublikowano 1 Września 2009 też przyjrzał bym się pompie wspomagania Ps. w 2006 r. był jeszcze BLB?
wmazur Opublikowano 1 Września 2009 Autor Opublikowano 1 Września 2009 Właśnie nie była pompa sprawdzana, dziś jadę do serwisu to może coś powiedzą , ale na postoju jak samochód stoi nic się nie dzieje tylko wtedy jak się przyspiesza i skręca w lewo. Poprostu załamałem się dwa dni posiadam to auto a tu .....
akjam Opublikowano 1 Września 2009 Opublikowano 1 Września 2009 Ale problem pojawia się tylko przy skręcie w lewo? I tak jak mówisz [...] ale na postoju jak samochód stoi nic się nie dzieje tylko wtedy jak się przyspiesza i skręca w lewo. ... Gdyby była to pompa wspomagania to wydaje mi się, że na postoju przy próbie kręcenia kierą też byłby ten problem widoczny czy też słyszany.
Wąski Opublikowano 1 Września 2009 Opublikowano 1 Września 2009 Właśnie nie była pompa sprawdzana, dziś jadę do serwisu to może coś powiedzą , ale na postoju jak samochód stoi nic się nie dzieje tylko wtedy jak się przyspiesza i skręca w lewo. Poprostu załamałem się dwa dni posiadam to auto a tu ..... kto to sprawdzał
wmazur Opublikowano 2 Września 2009 Autor Opublikowano 2 Września 2009 Witam ponownie po wizycie w serwisie stwierdzili że jest to wytarty wałek rozrządu i przy skręcie w lewo przenosi na kolektor ssący i dlatego zmienia się praca silnika - poprostu jestem załamany !!! Bardzo prosze o jakąś pomoc jakoś mi się to nie wydaje żeby tak było.[br]Dopisany: 01 Wrzesień 2009, 15:32_________________________________________________Witam Jednak moje przeczucie sie sprawdziło i nie jest to wałek rozrządu jak stwierdzili to serwisanci z Audi w Kielcach - kompletne matoły to jest bardzo łagodne słowo wyliczyli naprawę na 4 800 zł wymiana wałka popychacze itp Pojechał do super mechanika również rajdowca samochodowego i sprawdził samochód i od razu stwierdził iż to poduszka pod silnikiem z lewej strony - podłożyli mi podkładkę 1 cm i po sprawie auto śmiga Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi