Dawidawid1 Opublikowano 3 Września 2009 Opublikowano 3 Września 2009 Witam Jestem "zielony" w kwestiach technicznych dlatego prosze o wyrozumialosc . Prosze o opinie: Niedawno wymienialem przednia szybe w Audi A4B6 i zaraz po wymianie, jeszcze w warsztacie przy probie odpalenia auta, zablokowal sie immo. Po prostu auto przestralo czytac kod z kluczyka. Sprawa zakonczyla sie wgraniem nowego programu do auta i nie malym wydatkiem. Moje pytanie to: Czy komus juz sie zdarzyla podobna sytuacja i czy jest jakas zaleznosc pomiedzy wymiana przedniej szyby a immo? Zastanawiam sie, czy to zwykly zbieg okolicznosci czy moze komputer odczytal wymane szyby jako wypadek i zablokowal auto, czy cos takiego jest wogole mozliwe? Pozdrawiam
GRazny Opublikowano 3 Września 2009 Opublikowano 3 Września 2009 no tak szczerze poza wycinaniem szyby to się tam niewiele robi... PS: też ostatnio wymieniałem...
fly07 Opublikowano 3 Września 2009 Opublikowano 3 Września 2009 Czy przed wgraniem nowego softu sprawdzane były błędy??
wojtekce Opublikowano 3 Września 2009 Opublikowano 3 Września 2009 zbieg okoliczności nic wspólnego z wymianą szyby
Cineksik Opublikowano 3 Września 2009 Opublikowano 3 Września 2009 może szybowcy coś kombinowali , albo zbieg okoliczności
Dawidawid1 Opublikowano 3 Września 2009 Autor Opublikowano 3 Września 2009 Przy wymianie szyby obecny byl moj ojciec, ja akurat bylem na wakacjach, a ze w miedzyczasie konczylo mi sie AC, wiec szyba musial byc wstawiona do zdjec z zakladu ubezpieczen przy podpisaniu nowej polisy. Z tego co mowila osoba wgrywajaca soft to przyczyna byl przewod z zegarow do stacyjki (przerwa w obwodzie), wiec go wymienil a potem wgral soft. Tata byl obecny przy wymianie szyby wiec, Panowie z serwisu robili to uwaznie . Sprawa dosyc dziwna ale chyba rzeczywiscie to niefortunny zbieg okolicznosci.
Rekomendowane odpowiedzi