Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Licznik kłamie o około 30 km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam audi b6 z 2002r okazuje się że licznik oszukuje mnie o około 30 km. tzn jak na liczniku mam 30 to w rzeczywistości mam ponad 50km /h a przy stanie licznika 70 km /h w rzeczywisyości jest już 100km/h.Posiadam opony 225/18''. Z tego co już znalazłem to wielkość opon może okłamać mnie max 6 km/h . Problem jest dość nietypowy ponieważ liczniki okłamują przeważnie w dól i to nie o tak dużo max 10km/h. Z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano

Ciekawe czy to nie zegar z anglika tylko tarcze przełożone na Europe.. :mysli:

Opublikowano

To byloby normalnie szalenstwo w bialy dzien zeby przekladac jedynie tacze zegarów :/

Opublikowano

To byloby normalnie szalenstwo w bialy dzien zeby przekladac jedynie tacze zegarów :/

Hmm jakoś mnie to nie dziwi.

hebda, sprawdź tarcze i zegar. Chyba nie może być innej przyczyny(skoro odpada przekłamanie przez opony).

Opublikowano

Stawiam na to że masz zegary od innej niuni, albo namieszane w Vagu. Ile masz na liczniku?? 220, 260?? Zapytaj się speców od Vaga, podejrzewam że tam można zmienić na inny licznik i będzie ok.[br]Dopisany: 10 Wrzesień 2009, 11:11_________________________________________________Odpadają opony, on moim zdaniem zawyża o 40km/h, bo normalniepowinien zaniżać o 10 km/h

Opublikowano
  • Autor

stan mojego licznika jest niby 170000 km ale większość aut z tego rocznika tak ma przebbieg więc myśle że ma około 200000 po niedzieli jade do mechanika ale nie wiem czy sobie poradzi z wagiem dam znać jeżeli coś będe wiedział oby nie był to zegar dzięki za info.

Opublikowano

Witam

Myślę, że lepiej będzie jak z tym problemem podjesziesz do jakiejś

dobrej firmy która zajmuje się licznikami (np. ich naprawą)

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

VAG - kodowanie opisane na forum, trzeba sprawdzić, z jakiego auta jest budzik (pewnie anglik/USA).

Opublikowano

VAG - kodowanie opisane na forum, trzeba sprawdzić, z jakiego auta jest budzik (pewnie anglik/USA).

Jeli byłby anglik licznik a cyferblaty z europejczyka to i licznik kilometrów przekłamywałby. Dobrze myślę? Przejedz sie znaną trasą, którą wiesz ,zę ma dokładnie tyle to a tyle kilometrów i zobaczysz czy odlagłośc sie zgadza, jak bedzie mniejsza (dobrze liczę?) to podaje odległość w milach...

Ale jesli sie to potwierdzi to takie numety w głowie mi isę nie mieszczą ...

Opublikowano
  • Autor

tak zrobię jak mówisz sprawdzę dokładnie kilometry

dzieki wszystkim za info

Opublikowano

30 mil = 48 km :gwizdanie:

70 mil = 112 km :gwizdanie: :gwizdanie:

daje do myślenia

Opublikowano

witajcie. to mozna bardzo łatwo i szybko sprawdzic .

wystarczy podłczyć nawigacje GPS ona pokazuje daną predkosc i odległosc ,mozna tym samym porównac do twoich licznikow.

Opublikowano
  • Autor

jest mały problem z przelczeniem mil na km ponieważ jak na blacie mam 180 to ile faktycznie jadę ?wg. przelicznika wychodzi 280 km ? chyba ,że czym większa prędkość to różnica maleje?