mikel Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Witam. Mam problem z doborem akumulatora. Generalnie zdecydowałem sie na Centre Plus (chyba ok?) ale w sumie nie wiem jakie powinny byc parametry. Z kodow wyposazenia wynika, ze zamontowany byl: J0A battery 175 A (36 Ah). Akumulator, ktory mialem do tej pory mial 45Ah. Natomiast z katalogow wynika, że ma być 50Ah-55Ah. Bosch podaje nawet 45, 60, 77 (ale 77 to juz chyba calowite przegiecie Ktory byscie wybrali i jakie macie u siebie? Czy 50 to nie za duzo skoro oryginalnie bylo 36? Z drugiej strony czy takie 36 byloby ok? PS. Poza radiem, klima i elektrycznymi lusterkami nie mam zadnych udziwnien.
DeeJay_Kill Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Kierowałbym się ceną przy wyborze w tym wypadku - Posiadasz silnik benzynowy, więc niby nie potrzebujesz dużego prądu do rozruchu, jednak te kilka dodatkowych amperogodzin nie zaszkodzi;) nawet 45Ah będzie ok - jeżeli różnica w cenie będzie nieznaczna, to weź większy;)
Bulczas Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Do silnika 1,6 wystarczy 55AH spokojnie. Te 77AH to w dieslu sie montuje . Polecam Centre Future bardzo dobre akumulatorki nigdy mnie nie zawiodly dosc drogie ale warto
mikel Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Opublikowano 8 Listopada 2009 Zazwyczaj mowi sie, ze jak bedzie za duzy to bedzie nie doladowany... Myslicie ze przy 55 bedzie ok z ladowaniem? Co do tego 77 to w katalogu boscha przy silniku 1.6 podaja od 45-77 (nie wiem po co takie bydle).[br]Dopisany: 10 Wrzesień 2009, 21:35_________________________________________________odgrzewajac temat: W ASO dokladnie do tego silnika daja teraz 44Ah, natomiast Centra podaje: future 64Ah, plusa 62Ah standard 55Ah...
Bulczas Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Polecam Centre Futura mialem w poprzednim aucie i po calej nocy sluchania muzy dosc glosno auto palilo na dotyk (diesel) Do silnika 1,6 nie ma sensu kupowac duzego akumulatora ,bo nie potrzebuje on az tak duzego prau rozruchowego. 60Ah to jest max jaki mozna zaladowac, wiekszego nie ma sensu. Kolega ma w silniku 2,0 Centre Futura 62Ah i w zupelnosci wystarcza.
Wąski Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 http://www.a4-klub.pl/smf/all_jaki_akumulator_kupic-t3228.90.html jest podobny temat
Rekomendowane odpowiedzi