MAsterxp2009 Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Witam,mam taki problem okolo miesiac temu wsadzilem sobie instalacje gazowa sekwencje,radzili mi zebym wycial katalizator bo sie konczy tak zrobilem bo ogolnie autko bylo jakies przymulone,a teraz na vagu pokazal mi sie blad sondy lambda cos z obiegiem grzewczym,pojechalem do mechanika wymontowal ja niby napiecie ok ale chyba grzałka zrabana,i chcial mnie skroic za sonde 300 zl,gdzie normalnie 250 zl kosztuje w intercarsie po znizkach wychodzilo 180 zl a ngk niby tez taka jak bosha 150 zl,(uniwersalna,4 przewodowa ale kostke to sie stara chyba przerabia poprostu) zaczał mi krecic ze jest duzo rodzaji,a wlasciwie zmieniali mi sonde w listopadzie i mozliwe ze wkrecili mi nie taka sonda jak trzebA? proboje do tego dojsc zeby kupiec dobra sonda jaka ma byc moc grzałki itp,nie wiem teraz jak do tego wlasciwie sie zabrac bo do mechanikow mam taka juz zraze że wole zaczac działac na wlasna reke,czy to jakas wieksza filozofia?
Dev Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 sonda tylko NGK lub Bosch, zadnych uniwersalnych śmieci oznaczenie NGK: OZA447-E14 koszt ok 400 pln może znajdziesz tańszego Bosch-a oznaczeń sond Bosch-a do ADR-a jest chyba 4 ale oznaczeń musisz poszukać w necie w katalogu boschonline
MAsterxp2009 Opublikowano 13 Września 2009 Autor Opublikowano 13 Września 2009 aha dzwonilem do intercarsu w szczecinie na emili plater to ze znizkami okolo 25 % bosha za 180-190 zl uniwersalna bez kostki z kosta 100 zl drozej wychodzi,a ngk mi powiedzial 150 zł wiec jestem ciekawy co to za model NGK bo na stronie patrze ze ten model ngk normlanie 450 zl
rafi_a4 Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 slyszalem o takim przypadku ze jak ktos ma lpg to wyrzuca mu blad sondy. wykasuj blad i pojezdzij dzien dwa na paliwie. kolega tak zrobil i nie mial juz bledu ale jak zaczal jezdzic na gazie blad mu znowu wyskoczyl mechanicy mu powiedzieli ze to wina lpg i spotkali sie z innymi bledami np 17733 Czujnik antystukowy cylindra 1 - zakres kontroli brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY 17735 Czujnik antystukowy cylindra 3 - zakres kontroli brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY 17736 Czujnik antystukowy cylindra 4 - zakres kontroli brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
Rekomendowane odpowiedzi