Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty Bielska Białej i okolic. Każda środa godz.18-ta Nałęże przy grillu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:hi: -mnie też niestety nie bo jadę z córą do Chorzowa
  • Odpowiedzi 39,3 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

:hi:

Dzięki Przemo za info i fatygę, ceny są masakra myślałem o czymś za 300zł :decayed:

pozostaje jeszcze kwestia płukania układu :( i reszta części > coś mi się wydaje, że mnie ceny nie puszczą :(

pozdro

Opublikowano
  • Autor

Pany kto ma kumpla co robił u sibie górę 2.5 ? (z literką A na początku Axx)

Sławek robił wiem :wink4:

Interesuje mnie jakie kupić części do wymiany góry silnika (firma!) ,jak dane części danej firmy wygladają po przebiegu np10k ,50k, 100k !

Czy faktycznie warto brać regenerowane od Świątka z Bydgoszczy lub ori z aso ? Czy może jakąś inną firmę ?

O częściach z modeliny no name za 1k nie gadamy :wink4:

[br]Dopisany: 02 Sierpień 2011, 22:01_________________________________________________takie motorki :

AFB, AKN, AKE, AYM, BFC

Opublikowano

Arturo, to jutro nie robimy..

Też nie wiem czy dojadę jutro :confused4:[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 00:13_________________________________________________ :hi: :hi:

jak dziś frekwencja?

Opublikowano

No nie nie, komuś takiemu jak Ty sprzedałbym częsci z modeliny za 2k :decayed: :decayed:[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 09:28_________________________________________________Arturoo a opłaca się to robić? Nie wystarczy że zatankowałeś do pełna i podwoiłeś wartość?

Opublikowano
  • Autor

:hi:[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 09:50_________________________________________________

No nie nie, komuś takiemu jak Ty sprzedałbym częsci z modeliny za 2k :decayed: :decayed:

wiem :tongue4:

[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 09:51_________________________________________________

Arturoo a opłaca się to robić?

wolę zrobić niż lawetą z Autrii wracać :wink4:

[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 09:52_________________________________________________

Nie wystarczy że zatankowałeś do pełna i podwoiłeś wartość?

już wiem jaki "myk" Ty stosujesz sprzedając samochód ,którego nikt nie chce kupić:polew: :polew: :polew:

Opublikowano

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

no to mi teraz pojechałeś... :polew: :polew: :polew:

A do piątku dasz rade to naprawić, czy mam zaczynać się już cieszyć?? :decayed::naughty:

Opublikowano
  • Autor

zaczynaj :naughty:[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 09:59_________________________________________________ :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano
:hi: :hi: :hi:
Opublikowano

disem tak jak wcześniej pisałem ze sprężarką lipa nigdzie nie ma. A poniżej 500 dobrej nie dostaniesz. Jakby mi się jeszcze jakaś trafiła najwyżej dam znać.

Arturoo

Jeżeli chodzi o hydrauliki to tylko oryginał z ASO zamienników dobrych nie ma. Ćwiczyłem ten temat w Passacie.

Wałki można się pokusić o zamienniki firmy ci nie podam bo nie pamiętam ale ja 3 lata temu jak pytałem to zamienniki było za 3,5k co kumpel mechanik mi wtedy mówił w ASO 5k. Hydrauliki koło 1k jak dobrze pamiętam. Ale to już było 3 lata temu także nie wiem jak to teraz wygląda. Ja wtedy po rozbiórce góry miałem tylko 2 hydrauliki do wymiany wałki miałem ok jak na 200 000 przebiegu, jak później stwierdziliśmy większości przez pilnowanie wymiany oleju co max 10 000 i olej tylko Castrol Magnatec lej ja go używam od 4 lat już w drugim teraz aucie i nie mam problemów ani z hydrauliką ani z wałkami

Opublikowano
  • Autor

właśnie zależy mi jakiej firmy jak się spisują po przebiegu np.20k ,50k 100k ,u nas na forum jest kilka wypowiedzi w tym temacie :confused4:

wszyscy tylko piszą(polecają) ,że od Świątka lub ori (tu nie znalazłem żadnych negatywów) ,jest cała masa wątków o innych typu Świątek ,Ruville ,Kolbenschmidt ,aso gratów nie produkuje tylko ktoś im to robi oni tylko swój grawer dorzucają :wink4:

jest kilka wypowiedzi użytkowników jeżdżących 2.5 po wymianie hydrauliki i są to rozbieżne opinie :mysli:[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 13:30_________________________________________________

u nas jest mało wypowiedzi na temat użytkowania motorka po wymianie i ewentualnych problemów (rozczarowań) daną marką wałków

na akp i a6 klub opinie na temat "bydgoskich" są w przewadze złe

[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 13:35_________________________________________________

Jeżeli chodzi o hydrauliki to tylko oryginał z ASO zamienników dobrych nie ma.

INA- nic więcej mi do głowy nie przychodzi ,więc to dostanę w każdym motoryzacyjnym

Opublikowano

To jest ciężki temat ja hydrauliki wymieniłem na orginalne z ASO i śmigały bez żadnych problemów jeszcze 2 lata przez które zrobiłem jeszcze 50 000km.[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 15:32_________________________________________________potem sprzedałem auto[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 15:33_________________________________________________ale VW ogólnie części dostaje od jakiegoś producenta który bije ich logo mało co robią sami. Jedyne części które na pewno robią sami to wałki one są produkcji VW/Audi.

Opublikowano

respect

Arturoo jak widać masz jeszcze co robić w swojej furce :decayed:

Ale z drugiej strony ty w aucie co wyciągnie 320 ?? To w bagażniku będziesz musiał wozić całą wytwórnię alku :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

respect

Arturoo jak widać masz jeszcze co robić w swojej furce :decayed:

Ale z drugiej strony ty w aucie co wyciągnie 320 ?? To w bagażniku będziesz musiał wozić całą wytwórnię alku :polew: :polew:

nie zrozumiałem :gwizdanie: :embarrassed::no:[br]Dopisany: 04 Sierpień 2011, 00:31_________________________________________________autko już u mechanika rozebrane :confused4:

doszły 2 paski na rozrządzie,napinacz,wisko,pompa oleju, olej +filtr+ "odma"

wałki z lewej w opłakanym stanie ,2 podkładki zaworów zmielone leżały przy wałku :blink: ,2 gary nie pracowały normalnie na pewno :confused4::no:

wymieniam dodatkowo wszystkie wężyki z przewodów paliwowych(powrotne) + sparciałe nadające się do wymiany i jeszcze tylko jutro i będę wiedział co jeszcze na fakturę dla księgowej pójdzie :disgust:

przewód od gruchy do turbawki też wymieniany będzie bo był uszkodzony ,zobaczymy ,czy po wymianie będzie dobrze podciśnienie wymuszało pracę łopatek w turbo

ciekaw jestem jak to będzie teraz jeździło :mysli: ...................może będzie :evil::slina: oby :wink4:

[br]Dopisany: 04 Sierpień 2011, 00:42_________________________________________________

Opublikowano
Opublikowano
Opublikowano
:hi: :hi: :hi:
Opublikowano

Czołem ferajna. :hi: :hi: