H4mm3R Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 godzic to fotograf więc się zna :gwizdanie: :>
siemian Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 a co zła jest? ja się na tym nie znam. Starałem się...
bakuś Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Ja też chcę taką mega wypasioną fotę mojej furki... :drool: :beksa:
godzic Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 te auta są takie za mięntkie a tak po za tym to nie wal konia to ci się łapy nie będą trzęsły tragedii nie ma
siemian Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 to nie jest wina ostrości a tego że zdjęcia mimo że były robione na statywie miały czasem minimalne przesunięcia, i podczas skladania hdr-a trzeba było to wyrównać[br]Dopisany: 22 Marzec 2010, 21:38_________________________________________________więcej zdjęc jest u mnie w wątku
siemian Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Hammer kręci na bieżąco :polew: :polew:
godzic Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 widzę siemienia że to hdr generalnie jak ci się przesunie kadr ... to d*pa właśnie efekt nie ostrości... spróbuj tak (chodź nie wiem jakim aparatem dysponujesz) ustaw aparat na statywie, ustaw tak funkcję bracketingu jeśli masz na ile tam chcesz ( ta funkcja zazwyczaj się zwie AEB) i odpal self timer .... i taka ważna zasada staraj się dotykać aparatu jak najmniej:)
siemian Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 wiem wiem. Robiliśmy tak kiedyś, ale chcieliśmy robić HDRa z 5 a nie 3 zdjęć, więc robiliśmy ręcznie ze statywu. Wszystkie zdjęcia powychodziły minimalnie przesunięte, więc znalazłem programik photomatric który potrafi mniej więcej dopasować fotki i nawet w miare mu to wyszlo. A zdjęcia robione były Canonem EOSem 400d
godzic Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 okey program jest okey, tylko moje pytanie brzmi po co aż wam 5 zdjęć ?
siemian Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 bo chcieliśmy przedobrzyć... wiesz... być bardziej papieskim od papieża
godzic Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 bo chcieliśmy przedobrzyć... wiesz... być bardziej papieskim od papieża to tak na przyszłość 3 wystarczą. ustaw ev na -2 i +2 o ogień z d*py... chodzi o to żeby ze świateł mieć informacje i z cieni slef timer on ci sam zrobi 3 ujęcia...(nie chodzisz i nie dotykasz aparatu) i wtedy git ostro i hdr wyjdzie spoko
proton2 Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Kur...a, ten co wymyślił tą nakrętkę mocującą zaraz pod samą muszlą turbiny powinien nobla dostać
Rekomendowane odpowiedzi