Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż zewnerznego wzmacniacza i PROBLEM z CB-RADIEM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamontowałem do siebie zewnętrzny wzmacniacz i subwoofer. Teraz niestety mam problem z radiem CB. Dźwięk z głośników przeniósł się na cb radio. Słychac w głośniku od cb radia muzyke, a szczegolnie bass.... Jest na to jakies rozwiązanie ?

Opublikowano

kolego w CB radiu powinna byc funkcja (NB) która eleminuje zakłucenia pochodzace z zewnatrz np.układ zapłonowy,wyciaraczki,klima,itp pokombinuj troche...byc moze masz antene od CB zbyt blisko wzmacniacza..

Ja mam prawie na srodku dachu bo te miejsce jest najlepsze do odbioru sygnału z przodu i z tyłu...

a tak woguje to jakie masz radyjko??!

Opublikowano
  • Autor

opcja od szumow jest włączona i było dobrze do czasu zamontowania wzmacniacza. Antena jest zamontowana na stałe na klapie bagaznika. Radio to UNIDEN 520XL

Opublikowano

JAK tonic nie pomorze to podjedz pod najblirzszego serwisu z BC radiami i powinni pomuc.ta usługa kosztuje okolo 20zł.

Opublikowano

nic to nieda :cool1: wzmacniacz daje takie zakłucenia że żaden filtr nieda rady :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

radio CB podłączone go gniazda zapalniczki... i lezy w podłokietniku... a kabel zasilający wzmacniacz ma przekrój 50mm2 i jest puszczony środkiem pod spodem samochodu.. miedzy karoseria a osłonami odzielającymi tłumik (rure tłumika) od karoserii ... podejrzewam ze zakłócenia pochodza z tego zasilającego kabla ;/

Opublikowano

Moze wina anteny? [br]Dopisany: 19 Wrzesień 2009, 22:57_________________________________________________

odejrzewam ze zakłócenia pocho

Jakby z kabla zasilajacego pochodzilo to szum raczej bylby ciagly a nie pulsujacy. Mysle, ze to jednak wzmacniacz.

Opublikowano
  • Autor

jak nie było wzmacniacza CB było okey... bardzo dobry zasięg miałem i nie narzekałem na zadne szumy... wiec moze być cos uszkodzone w wzmacniaczu ?

Opublikowano

Z tego co wiem kupiony masz ten wzmak za wielka woda. Z racji tego, ze po pierwsze uzywaja tam oni innych czestotliwosci radiowych nie sa te wzmacniacze sprawdzane na zaklocenia pasm czestotliwosci uzywanych w krajach europejskich. Moze sa montowane inne podzespoly lub inaczej ekranowane, tak aby nie zaklocaly tych pasm uzywanych za oceanem :mysli:

Takie moje wywody, filozoficzno-naukowe :polew:

A moze to te T1-ki wytwarzaja takie wielkie pole magnetyczne??

Odlacz sam sub i zglos (wzmacniacz i tak musi prad do zasilania, nawet bez obciazenia) wiec moze bedzie mozna chociaz te T1-ki wykluczyc.

Opublikowano

uniden jest dość podatny na zakłócenia, też miałem problem z wzmacniaczem i unidenem w aucie fiat marea, problemu nie dało się rozwiązać w 100%, pomogło częściowo, zmiana zasilania bezpośrednio z aku kablami ekranowymi (dość drogie) + filtr przeciwzakłóceniowy. A ostatecznie wycięcie zakłóceń podkręceniem sq