Skocz do zawartości
IGNOROWANY

wady wyświetlacza na desce i klopoty z radiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

heloł.

wpisałem ten temat jeszcze gdzie indziej - przepraszam, ale szukam pomocy. nie wiem dlaczego nagle strasznie "wytłumiło" mi intensywność wyświetlania panelu radia, klimy, przebiegu i zegarwów na desce. fakt że włączone mam światła, ale do całkowicie ciemnej nocy nie widać dosłownie w ogóle ilości kilometrów, świecą ewidentnie słabiej niż do tej pory. mało tego - przed tym wydarzeniem radio grało nawet wtedy kiedy auto było nie zapalone i kluczyk był albo wyjęty albo w pozycji zerowej. teraz radio gra tylko przy włączonym zapłonie. myślałem że może coś z bezpiecznikami i powypinałemje wszystkie żeby sprawdzić - stało się kolejna katastrofa - radio weszło w jakiś tyb SAFE - i d*pa blada - nie gra. pytania sa dwa: jak uruchomić z powrotem radio (nie mam kodów - wiem że ew. trzeba je wydobyć z salonu) i drugie - jak przywrócić normalne świecenie zegarów i wyświetlacza z klometrami.

sprawa dotyczy audi A4 B5 - 97 rok - 110 koni - panel dokładnie taki jak fotkach tutaj: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b3b7bc4430d8bd82 - - - pytanie trzecie dodatkowe- wykopało mi niektóre miejsca na wyświetlaczu klimy - znaczy nie świecą - czy to kwestia żarówek lub diod w środku pod panelemczy może czeka mnie wymiana całego panelu klimy?