fusse Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 witam wczoraj zakupilem audi a4:) niedlugo dodam sie do klubu i zaloze temat z fotkami:) oczywiscie nie obylo sie bez drobnych problemow, mam nadzieje ze nie duzych. opisuje juz sytuacje:) zamek w drzwiach kierowcy w ogole nie reaguje jak przekrecam kluczyk. jak otwieram z bagaznika to otwieraja sie ladnie wszystkie drzwi. jesli otwieram od strony pasazera to otwieraja sie wszystkie, lecz jak chce zamknac z tej samej strony to tylko zamykaja sie te jedne drzwi. dodam,ze centralny mam tylko na kluczyk nie na pilota. nie podlaczalem sie jeszcze do kompa. nie wiem czy to cos mechanicznego czy co? druga sprawa. jak zaciagac hamulec reczny to nie zapala sie zadna kontrolka z wykrzyknikiem ze mam reczny. to normalnie? raczej chyba nie? trzecie. jak przekrecam stacyjke to kontrolka od swiec w ogole sie nie zapala. normalne? i czwarte. mam klimatronic, lecz jest taki patent ,ze podswietlenie jego dziala normalnie,lecz napisy na nim raz dzialaja normalnie, a raz sie nie wyswietlaja. jesli sie nie wyswietlaja, to jak przycisne ten modul to pojawiaja sie. ogolnie napisy przerywaja. czy to sa zimne luty? jak wtedy to naprawic? oprocz tych rzeczy wszystko w audi dziala super:) dziekuje i pozdrawiam! szczesliwy posiadac audi:)
seltom Opublikowano 22 Września 2009 Opublikowano 22 Września 2009 kolego co do swiec to jest cieplo i dlatego nie grzeja bo nie ma potrzeby
Nosfer Opublikowano 22 Września 2009 Opublikowano 22 Września 2009 Możesz mieć poprzepalane żarówki w liczniku. Może spadł kabel z ręcznego i dlaetgo nie wyświetla Ci się kontrolka. Problemy z zamkniem mogą być spowodowane uszkodzeniem zamka w drzwiach kierowcy. Lub problem lezy w pompie centralnego zamka, obstawiałbym jednak pierwszy wariant. Jeśli klimatronic pali się po dociśnięcu to po zajrzeniu na tył panelu i podociskaniu kostek, pryśnięciu płynem contact powinny objamwy ustąpić.
fusse Opublikowano 22 Września 2009 Autor Opublikowano 22 Września 2009 witam obstawiam ja wstepnie,ze poprzepalaly sie zaroweczki z wiekiem auta. wlasnie dzis zauwazylem,ze nie zapala mi sie zadna lampka gdy zapale swiatla mijania, jak zapale dlugie to lampka zapala sie. nie zapala sie lampka od recznego i nie zapala sie wlasnie nawet na pol sekundy od swiec. rozbiore deske to miernikiem posprawdzam zaroweczki. od klimatronika znalazlem tutorial na forum jak rozebrac, postaram sie na dniach zrobic to i przelutowac piny. a co do tego plynu contact, to co to jest? jak duzo kosztuje? a z centralnym, to chyba nie pompa bo jak otwieram bagaznik to wszystko dziala bez problemu. czy mozliwe jest,ze na vagu wyjdzie jakis blad z centralnym? chyba szykuje mi sie zmiana zamka,ale po vagu zobaczymy wszystko. mam jedno pytanko jeszcze, nie wiem czy mam podgrzewane lusterka. jak sprawdzic czy sa podgrzewane? same sie grzeja? jakis przycisk jest do tego? sorry za glupie pytania! pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi